NG Sthlm 1
ÅRE SADELBAREN OCH CAPO BYTER SKEPNAD Åregårdens
krogar har fått en uppdatering. LAGOM TILL ÅRETS skidsäsong har krogarna Capo och Sadelbaren bland annat fått betydligt fler sittplatser. Capo kan nu bereda plats för cirka 80 sittande gäster, vilket är en fördubbling gentemot tidigare. MENYN KAN DESSUTOM också avnjutas även i anslutande sadelbaren, som förutom detta även utsmyckats med ännu fler sadlar. De klassiska sadelförsedda barstolarna är givetvis också kvar, vissa saker ändrar man bara inte på. GÖTEBORG SOCKERBRUKET HAR BLIVIT MED CAFÉ Erbjuder espresso och grillade mackor. FAUX PAS ÄR Sockerbrukets nya café, beläget under tegelvalvet. Här förskansar du dig grillade mackor och espresso i nuläget. Till våren planerar man även en rejäl expansion av såväl servering som utbud på densamma. STOCKHOLM CAFÉ MILANO BLIR RICORDI Brasserigruppen blir med ytterligare en nygammal restaurang. DET ÄR DAGS för ytterligare en krogöppning för gruppen bakom restauranger som Zink och Pas D’Art. Namnet Ricordi är sprunget ur italienskans ord för minnen, och krogen bygger på minnen från en resa krögarna gjorde till – hör och häpna – Italien. RICORDI ÖPPNAR NÅGON gång under våren 2021 och platsen är i Café Milanos tidigare lokaler på Kungsträdgårdsgatan 18. SKÅNE MÖLLAN NIGHTS FÖRLORAR ALKOHOLTILLSTÅNDET Baren håller således stängt för tillfället. EN AV DE utpekade restaurangerna i det uppmärksammade Expressenreportaget om slavliknande förhållanden som släpptes i början av året har tvingats stänga åtminstone tillfälligt. Det är baren Möllan Nights som har förlorat alkoholtillståndet och således viker in hovarna. SKÅNE MICHELINKOCK TILL THE LODGE Spahotellet i Veberöd får förstärkning. DET ÄR DEN tidigare Sav-krögaren Alexander Fohlin som nu tar över grytorna på The Lodge i Veberöd. Alexander kommer att utveckla matupplevelsen tillsammans med Tilda Holmqvist som är F&B Manager, och resten av köksteamet. – Jag sökte mig till The Lodge eftersom jag tycker att naturen och omgivningen runt restaurangen passar min matfilosofi där jag kan väva in skogen i matlagningen på ett naturligt sätt, säger Alexander själv i ett pressmeddelande. RÅVARORNA KOMMER BLAND annat att komma från landskapet runt The Lodge som Alexander är väl bekant med och från skogen på Romeleåsen som han har vandrat mycket i genom åren. 56 NÖJESGUIDEN | NR 1, 2021