STT 1
ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Cityfö
reningen Ulricehamn ANNONS En lokal matfestival Nu kör vi för tredje året i rad Smaka på Ulricehamn. En matfestival med god mat från bygdens bästa kök, torghandel med närproducerade råvaror och massor av nya spännande smakupplevelser. Upplev kulinariska Ulricehamn när du går från matställe till matställe och provsmakar annorlunda och spännande maträtter. Smaka mer! D Det bästa sättet att uppleva t bä t S ätt t att uppleva l köp festiv lensalens e 1 150 kronor och innehåller fem kuponger. Var och en a 50krono . Det kostar ch inneh ler fem kuponge . Var och enavn av d dem ger dig ett smakprov os valfri utställarere. em ger d ett smakprakprovov h hos valfri utställare. 29 augusti 11-16 a Smaka på Ulricehamn är att köpa festivalens eget t kuponghäfte på Ulricehamns turis kupongh fte på Ulricehamns turistbyrå. Det ko ce amns r De sista glada och nöjda gästerna gick ett par timmar efter att vi stängt. År 2013, alltså för tre år sedan hade stadens egen matfestival ”Smaka på Ulricehamn” premiär. Som krögare var det vid det tillfället svårt att sätta sig in hur den här dagen skulle bli och riktigt hundra kunna se upplägget klart för sig. För min egen del känns det fantastiskt kul att få vara med även i år. Att som projektledare få vara med och arrangera denna folkfest och vara delaktig om än på ”andra” sidan. För fyra år sedan var jag en av två som startade Format Café & Butik i ena änden av Storgatan. Känslan av att vilja förändra och skapa ett ställe där jag själv skulle gilla att vara, var vad som drev mig. Om man som jag älskar mysiga fik, små annorlunda butiker och inspirerande miljöer - så kändes det fantastiskt att få chansen att skapa något sådant i vår lilla stad. Tanken var att skapa en mötesplats, där det skulle vara enkelt att umgås. Antingen ta en fika, bara en kaffe på stående fot, eller käka något lätt tillsammans över ett glas vin. Vi ville få ut folket på stan och försöka liva upp vår (som vi tyckte) något sovande stad. Bland de bästa minnena från Format tiden är nog alla typer av kära möten och träffar som man fått vara med om, vid sidan om, men ändå tillsammans med sina gäster. Till exempel runt jul, när stora kompisgäng slutit upp och börjat med en kaffe, gått över till lunch och sen flera timmar senare beställt in något att dricka. Folk har kommit och gått. I de stunderna när det spelades skön musik i bakgrunden, sorlet från glada gäster och härliga möten då gick jag runt med ett leende på läpparna och en skön varm känsla i kroppen. Nöjd över att vi faktiskt blev det där stället där folk gillade att hänga. Mycket har hänt i vår stad sedan dess som till exempel After work kulturen. För fyra år sedan fanns inget liknande här, på hemmaplan. Nu har man en fredag flera ställen att välja på precis som det ska vara, enkelt och lättillgängligt. Självklart roligt som gäst att kunna variera sig och gå från ställe till ställe, men också bra som krögare att kunna komplettera varandra, hitta sin egen nish och erbjuda olika typer av underhållning och menyer. År 2013, alltså för tre år sedan hade stadens egna matfestival ”Smaka på Ulricehamn” premiär. Som krögare var det vid det tillfället svårt att sätta sig in hur den här dagen skulle bli och riktigt hundra kunna se upplägget klart för sig. Tror jag vågar påstå att det gällde alla oss krögare. Om jag minns rätt så hade dåvarande projektledare informerat om att varje utställare kunde räkna med att servera 450 smakportioner, om kupongerna skulle fördelas jämnt vill säga. Jag vet att vi tyckte det lät orimligt och alldeles för mycket. Vi beslutade oss därför att förbereda 300 portioner och istället ha råvaror klara för att vid behov preppa fler portioner. Aldrig någonsin att jag trodde det skulle bli sån rush. När dagen var slut hade vi serverat 680 portioner och hade lokalen full med folk efter stängningsdags, som till synes aldrig ville gå hem. Jag minns att vi var helt slut vi som hade jobbat. Ordinarie stängningstid en lördag för oss var klockan 15, när klockan var 18 gick de sista glada och högljudda gästerna hem. En tuff, men otroligt kul och lyckad dag! Året därpå var det lättare att beräkna och förutspå upplägget, så klart. lokalproducenter. Jag vill att vi, som Ulricehamnare ska vara stolta över vad som faktiskt finns att tillgå. Ibland, eller kanske allt som oftast är det lätt att sakna det som inte finns. Jag tycker själv när jag engagerat mig i denna festival att jag fått upp ögonen över vilket fantastiskt utbud vi har och vilket bra jobb våra matserveringar gör. Jag ser allt jobb och slit som ligger bakom och kan röras över den kärlek och service våra restauranger och serveringar erbjuder. Jag vet vad det vill säga att vara kunden till lags. Inte alltid det lättaste. Finns inte många branscher där folk har så mycket åsikter och tankar som just kring det vi stoppar i oss. Men när en kund är 100% nöjd och återkommer - ja då kan man som krögare själv känna sig nöjd och återigen lägga det där leendet på läpparna. Hoppas att vi ses ute på stadens gator och torg lördag den 29:e augusti! /Karin Rylander Smaka på Ulricehamn. För min egen del känns det fantastiskt kul att få vara med även i år. Att som projektledare få vara med och arrangera denna folkfest och vara delaktig om än på ”andra” sidan. Vi har i år utökat antalet utställare och har nu hela 35 aktörer med oss, allt från pizzerior och caféer, till uppfödare och Köp ditt kuponghäfte på turistbyrån. Vi har öppet mån-fre 10-18, lör & sön 10-14. Välkomna!