STT 1
ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Cityfö
reningen Ulricehamn ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS Nattkröken Sibylla Vi är Smaka på Ulricehamn! Lida Fårfarm, Skäftingsbacka Gårdsbutik, Tunnbrödsstugan & Duvereds Gård Sjögrens Kök Borrarps Gårdsglass Restaurang & Pizzeria Rhodos Café Söder Sportcaféet i Ulricehamn 1 GRODPARKEN Bisoncamp Bryggan Format Bärs & Bullar Kullen Kök & Catering Ming’s Palace 1 GRODPARKEN Restaurangen på Hotellet Basta Kvarn Jenny’s Thai 2 JÄRNVÄGSTORGET Bilisten Dalum Årås Kvarn Pizzeria Jamaica På Järnvägstorget kommer vi även att ha försäljning av häften under dagen. Sakuma Sushi India Garden 2 Gunnars Konditori JÄRNVÄGSTORGET EJ Farm Din Deli Bar Prego Pizzeria Campino Günthers Brödstuga Café Torgstallet Ulricehamns Torghandel STORA TORGET Stadens Kafferosteri Pizzeria Palace Emma å Andreas & Attorp Limousine Köp ditt häfte på turistbyrån! 6 snabba frågor till gamla och nya Smaka på utställare. 1.Har du medverkat tidigare i Smaka på Ulricehamn, alternativt liknande projekt? 2.I så fall, vilka är dina erfarenheter och vad bär du med dig därifrån? 3.Lokalt samarbete i någon form, hur ser du på det och hur fungerar det idag? 4.Vad vill du själv förmedla en sån här dag och vad hoppas du på? 5.Hur tror du din medverkan i festivalen påverkar dig och din rörelse framöver? 6.Har ni några särskilda planer eller aktiviteter på gång inför hösten? Tävla och vinn ett presentkort hos Cityföreningen! Lägg upp din bästa bild från festivaldagen på Instagram och använd hashtag #smakapåulricehamn Du kan då få din bild publicerad* i Ulricehamns Tidning, samt chansen att vara en av tre som vinner ett presentkort från Cityföreningen. *Är du med i tävlingen äger UT & arrangören rätten att publicera din bild i Ulricehamns Tidning. Tävla och vinn ett presentkort hos Cityföreningen! Lägg upp din bästa bild från festivaldagen på Instagram och använd hashtag #smakapåulricehamn Du kan då få din bild publicerad* i Ulricehamns Tidning, samt chansen att vara en av tre som vinner ett presentkort från Cityföreningen. *Är du med i tävlingen äger UT & arrangören rätten att publicera din bild i Ulricehamns Tidning. Din Deli - Ja vi har varit med sedan starten, så det blir 3:e gången nu. -Det är en fantastisk rolig dag med massor av glada människor på stan. Det gäller att vara förberedd, ligga steget före och våga satsa. Otroligt kul när vi gör något gemensamt. Många av oss är små aktörer går vi ihop får vi mycket mer genomslagskraft. Vi ger ett smaksprov på ett urval av våra produkter i butiken samt hur en cateringmeny ex. skulle kunna sättas ihop, samtidigt öppnar vi upp vår Deli Bar som ger oss möjlighet att även servera dryck till tallriken. Vi hoppas på att det än en gång blir en folkfest med massor av hungriga gäster. Till hösten forsätter vi med våra nya tilltag, de populära Gourmetmiddagarna som kan avhämtas fredag & lördag samt vår fredags After Work, Günthers Brödstuga - Ja, båda gångerna. Det är mycket folk hela tiden, fast det går aldrig beräkna hur många desserter som går åt. Lokala sammarbeten är alltid bra, just nu ser jag inte jättemånga lokala sammarbeten utom att man försöker handla det som går på orten. Vi vill visa vad vi är bra på och att folk märker skillnad när något är gjort med ekologiska råvaror och producerat här. Förhoppningen är ju att folk ska lära sig att vi gör egen glass som är riktigt god. På hösten slutar vi med glassen och börjar istället med våra egna chokladkakor igen Ming’s Palace - Nej detta är första gången vi medverkar i ett sådant roligt projekt. Vi är väldigt positiva till ett lokalt samarbete. Att samarbeta lokalt för att förbättra staden är något alla borde sträva efter. Vi köper vårt nötkött från Ica och har även Bogesunds öl på vår meny. Vi vill passa på att presentera oss som nya ägare till Ming’s Palace och få staden att smaka på några nyheter som kommer på vår meny. Det kommer endast att påverka oss positivt. Genom att delta i festivalen har vi chansen att nå ut till nya och gamla kunder. Vi kommer att bygga ut vår lunchbuffé samt uppdatera meny med en hel del nya rätter. Lida Fårfarm - Nej, jag har inte varit med på Smaka på Ulricehamn. Jag har däremot deltagit på Smaka på Åhaga alla gånger och även på Humla Torg för ett par år sen. Det är inte bara ett bra sätt att visa upp vad vi har att erbjuda, utan även ett roligt sätt att nätverka mellan producenter. Vi är med för att visa vad Lida Fårfarm och bygden kring Ulricehamn har att erbjuda. Jag hoppas att vårt deltagande på Smaka på Ulricehamn ger en högre igenkänning för vårt varumärke och även att besökarna i högre grad efterfrågar lokal mat på restauranger och i butik. Under hösten kommer vi att vara med på Matfest den 29/9. Då öppnar vi upp på gården och välkomnar alla intresserade att besöka oss! Matfest är ett arrangemang som Lokalproducerat i Väst står bakom, och i år deltar över 170 producenter över hela Västra Götaland. Emma å Andreas - Ja vi har varit med på båda Smaka på Ulricehamn som varit. Det har varit riktigt bra uppslutning så man måste vara väl förberedd med maten. Vi samarbetar mycket med Attorp och Pelle i Dalstorp, båda levererar nötkött till oss. Sedan tar vi nästan alla grönsaker från Jönköpingstrakten under sommartid. Vi försöker att ta så mycket närproducerat det går. Vi vill visa vilken matlagning vi står för och hoppas på att det blir uppskattat. Kanske att dom som ännu inte varit hos oss får upp ögonen för oss.Någon gång under hösten kommer vi att utveckla våran rörelse med ett nytt koncept.Vi kommer att göra om hela restaurangen till något nytt, dock kommer luncherna fortfarande serveras som vanligt men med ett bredare sortiment. Det kommer bli en spännande resa för oss hoppas vi. STORGATAN BOGESUNDSGATAN BORÅSVÄGEN