Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Betesskador
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test: Nio vaksikten
Svensk Jakt Vildsvinets år
Svensk Jakt Redskapsboden
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak VILTSMAK » Krångla inte till
viltmaten RECEPTET Krångla inte till tillagningen bara för att det är vilt. Laga till viltkött enkelt, med bara salt och peppar, och fokusera på goda tillbehör i stället, tipsar Johan Sörberg. J ohan Sörberg delar upp sitt arbetsår på ett sätt som gör många inbitna jägare avundsjuka. Sju månader om året arbetar han med mat. Resterande fem månader jagar han varje dag, mest som hundförare, med sina sju tyska jaktterrier och sin västsibiriska lajka. Johans jaktår börjar 21 augusti med björnjakt och fortsätter sedan tills han inte längre kan jaga med drivande hund. 31 januari ställer han in bössan för säsongen. ”Häng köttet länge” Han jobbar som mentor i bageritävlingar, är programledare för Hela Sverige bakar i TV4, startade ett av Stockholms första surdegsbagerier – Riddarbageriet – och står nu bakom bageriet Art Bakery i Stockholm. – Nyckeln till gott viltkött är förädlingen. Det är en myt att vildsvinskött inte blir bättre när man hänger det länge! Jag hänger det i minst två veckor, säger Johan Sörberg. När jaktsäsongen är slut ägnar sig Johan åt att förädla bytet: På gården utanför Eskilstuna där han bor har han inte bara byggt ett bageri, utan också ett slakteri, ett kylrum och ett torkrum på 50 kvadratmeter där han lufttorkar viltkött. Johan Sörberg – bagare, konditor och jägare. SVENSK JAKT Nr 6 2020 En japansk konrogrill kan man sätta fram direkt på bordet. 85
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer