Svensk Jakt Ledaren
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Rådjursjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test: Sex rakrepetrar
Svensk Jakt Älgens år
Svensk Jakt Julklappstips
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Essä: Bågjakt
Svensk Jakt Skarvjakt
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Från läsarna
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak VILTSMAK » Reuben sandwich –
variera klassikern med viltkött RECEPTET Reuben sandwich är en trendig smörgåsklassiker med långkokt kött, surkål, ost och senap. Mycket kött ska det vara. En perfekt macka att göra med viltkött! Fritiof Andersson på köttbutiken Lennart & Bror i Stockholm visar upp en nylagad Reuben sandwich. Pierre Guillou serverar Reuben sandwich på Schmaltz Bar och Delikatessen i Stockholm. O riginalet är gjort på rimmad oxbringa, ofta pastramikryddad, men det fungerar också bra med långkokt älgbringa, långkokt hjortbog, eller helt enkelt gårdagens rester av en vanlig viltstek. Vi besökte tre caféer och SVENSK JAKT Nr 12 2019 restauranger för att få deras Reuben-recept och insåg hur olika tolkningar man kan göra. Alla tre smörgåsar innehöll kött, surkål, ost och senap i någon form, men en av kockarna blandade senap med majonnäs, en annan blandade senapen i en bechamelsås och den tredje bredde senapen direkt på brödet. Det fina med köttsmörgåsarna är att du inte behöver följa något exakt recept – man tager vad man haver. Att ta med på jakten Reuben sandwich är en perfekt vardagsmiddag i december. Den kan också vara uppskattad bjudmat i hektiska decembertider –bjud in vännerna på en god Reuben sandwich och en öl. Smörgåsen fungerar också att ta med på jakten och värma på elden. Förbered hemma, lägg kött, surkål, senap och ost mellan två surdegsbröd. Linda in i aluminiumfolie. Lägg sedan hela foliepaketet i glöden så att osten smälter. 85
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer