Karlskogaliv 1
grillning Sandra tycker till om... Bästa köttet:
”Oxfilé är tycker jag är bäst, men det är också gott att göra en plankstek.” Korv: ”För barn är vanlig grillkorv säkrast. Jag föredrar hjortkorv, det är riktigt gott.” Nybörjarfel vid grillen: ”Att inte vänta in den perfekta glöden.” För den avancerade: ”Då kan man grilla fisk, det är svårt. Man måste vara på alerten, den faller lätt sönder.” För den stressade: ”Snabbmarinera genom att gnida in en köttbit med marinad några minuter.” Egen favorit: ”Jag gillar kyckling, den blir god på grillen. Revbensspjäll är också gott.” Bästa dryck till grillat: ” Blanda en lemonad med hallon, mynta och is, det är fräscht och gott. Vin och öl är inte heller fel.” Tips: ”Gör din egen marinad och hitta mixen som passar dig. Det finns så många smaker att experimentera med som ingefära, soja, lime för fräscht, chili för styrka och honung för sötma.” Sandra tänder på vegetariskt Sandra Sånebo, ägare och kock på Gastro i Karlskoga, kan det mesta om grillning. Enligt henne är trenden tydlig, även på utegrillen håller de vegetariska rätterna på att ta över. Därför bad vi Sandra visa ett vegetariskt alternativ till den mer traditionella entrecoten. 14 Den förföriska grilldoften sprider sig snabbt över Torget i Karlskoga. Stenläggarna tappar lite fokus när Sandra börjar med de vegetariska läckerheterna. Dels fyllda paprikor med finskurna grönsaker och svamp. Dels spett med svamp, tomat, aubergine och zucchini. – Vegetariskt blir allt mer efterfrågat när vi har grillafton, konstaterar hon samtidigt som hon flyttar de folieinpack