Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
Nöjesnytt Helsingborg MODE
Tina bor i Helsingborg med sin man Andreas och de
ras båda söner. Hon älskar att laga mat och att hitt a på nya recept, något som Helsingborgarna får glädje av när de handlar på Mästerlivs. R edan i nionde klass började Tina arbeta extra på restaurang och sedan dess har hon aldrig riktigt kunnat lämna restauranglivet. – Jag har alltid älskat att laga mat och redan som sjuåring lagade jag middag till mina föräldrar, avancerade måltider som köttgrytor och så, säger Tina. Mitt intresse och mitt engagemang för mat och gemenskap har jag fått från min mormor. Morfar reste mycket och hade representationsmiddagar för sina kollegor. Istället för att ta dem till värdshuset bjöd han hem dem och mormor serverade alltid ett vinnande middagskoncept. TOG ÖVER MÄSTERLIVS Tina Arvidsson tog över Mästerlivs i november 2012, sedan dess har hon sänkt priserna på vanliga livsmedel, tagit in mer delikatesser och ökat lunchutbudet. Man ska kunna handla allting här utan att känna att vi är dyrare än på någon annan butik i centrum, men vi kan såklart aldrig konkurrera prismässigt med stormarknaderna. – Jag har redan sett en stor förändring vad gäller våra luncher. Vi har fått en yngre kundkrets som studera och som varken har tid eller möjlighet att laga mat. De har förstått att de kan komma hit och plocka ihop sin egen lunch, middag eller sallad utan att det behöver bli så dyrt. Vi lagar mycket mat här i vårt kök och gör självklart även alla såser själva. Du kan även köpa färdiglagat att ta med dig eller sitta på vår uteservering när vädret tillåter. Du kan faktiskt köpa med dig en 3-4 rätters middag här och det enda du behöver göra själv är att steka på köttet, säger Tina. KÖTTDISKEN I köttdisken hittar man alla olika typer av kött och i alla prisklasser. Allt från mer vanlig skinka till Iberico Bellota för över 2000 kronor kilot. Det fi nns även Pata Negra kött som är vanligt i Spanien och blir mer och mer vanligt även i Sverige. – Vi har fått en riktigt fi n köttdisk med exklusiva produkter som vår egen rostbiff på svenskt hängmörat kött. När Gastronomi la ned sin butik här tvärs över gatan kom vi överens med dem att ta in de produkter som deras stamkunder var vana vid. På så sätt fi ck vi ett större utbud som vi inte hade haft innan då vi inte ville konkurrera med våra grannar och kunderna kunde enkelt fortsätta att handla. SALLADSVAGN Vill du ha en snabb och enkel lunch eller tillbehör till kött biten kan du enkelt plocka ihop din egen sallad från en rik salladsbuffé med stor variation. – Här kan man ta det som man gillar istället för att köpa en färdig sallad där man kanske slänger hälften. Tillbehören ligger i små kar som vi fyller på ofta, allting är nytt och fräscht. Prismässigt blir det inte dyrare än en färdigpackad sallad och här betalar du bara för det som du vill ha, säger Tina. FÖRETAGSKORT Mästerlivs har många stamkunder, men även företags kunder. Företagskunder har ett kort så de slipper betala på plats, de faktureras istället 1-2 gånger per månad. – Nu har vi även börjat med vår Företagskasse. Företagen lämnar in en beställning via mail och får den levererad måndagar och fredagar. Vi har även en del privata kunder som får hemleverans. Sen kan alla signa upp för ett medlemskort hos oss. Då får man 3% rabatt på alla köp direkt och man behöver inte komma ihåg massor av kuponger eller speciella erbjudanden. Rabatten dras varje gång man handlar och 3% blir en hel del i längden, avslutar Tina. TEXT: LINN WIDÉN FOTO: LINN WIDÉN, PEPPE LAVRÉ 40 | nöjesnytt
Nöjesnytt Helsingborg VIMMEL PÅ STAN
Nöjesnytt Helsingborg RECENSIONER & FILMKOLL
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg SERIER