Nöjesnytt Helsingborg 1
NOTISER Fr. v. Johan Linde, VD Våningen & Villan,
Morgan Alerstam, ägare helsingHouse och Markus Åkerblom, vice VD Våningen & Villan. VÅNINGEN & VILLAN H VÄRVAR HELSINGHOUSE elsingHouse fortsätter nu sin verksamhet under Våningen & Villans varumärke. – Vi har en gemensam syn på fastighetsförmedling i Helsingborgsregionen, varför det här känns som ett naturligt samarbete för oss, säger Markus Åkerblom, vice VD Våningen & Villan. Roger Billsten och Morgan Alerstam, ägare av helsingHouse, ser detta som en möjlighet att kombinera två starka varumärken och därför erbjuda helsingborgarna en ännu bättre mäklartjänst. – Med energi och kreativitet har helsingHouse vunnit kundernas förtroende. Vi vet att vi LOKAL MATKÄRLEK PÅ BRUTALE I snart sex år har Il caffè brutale legat på Drottninggatan 20-22. Till det nya året förnyades konceptet och menyerna. Även namnet ändrades till Brutale. – Vi plockar bort just café från namnet eftersom vi förknippar oss mer med restaurang. Detta har också hjälpt oss att förtydliga varumärket, säger Kaan Özkan, ägare av Brutale. Den stora satsningen ligger nu på ännu mer ekologisk och närodlad matkärlek, som är deras nya signum. Fokus hos restaurangen ligger fortfarande på kvalitativa och hälsosamma sallader och spröda gourmetpizzor. De senaste tre åren har Kaan Özkan nämligen sett en större efterfrågan av ekologisk, närproducerad och hälsosam mat hos helsingborgarna. – Maten är som förut fast med bättre råvaror, där grönsaker och största delen av proteinet kommer från närliggande gårdar. Framförallt känner vi en större medvetenhet om vad vi stoppar i oss och vart maten produceras, där även träning och hälsa spelar stor roll, säger han. Sedan nyöppningen den 13 januari har Brutale fått sig ett lyft, både gällande meny och utseende. Inredningen går mot en lättsam botanisk bistro, där naturnära färger och material möter gröna växter. – Responsen har än så länge varit jättepositiv och det är kul när både nya och gamla ansikten hittar hit, säger han. I menyerna arbetar de med smaker från hela världen, men på just pizzamenyn läggs större fokus på den italienska matkulturen. Även namnet Brutale är italienskt och betyder just brutal på italienska. – Nu är vi inte speciellt brutala, men det bidrar till en edgy kaxighet med italiensk klang som gör det konceptuellt häftigt, säger Kaan Özkan. För restaurangen är det viktigt att alla delar håller hög standard i en avslappnad miljö. – Som röd tråd har vi att kvaliteten på vår genuina service och mat samspelar med en skön atmosfär. Istället för att leverera schysst käk men svaja på service, eller tvärtom, jobbar vi mot båda delar. För oss handlar det verkligen om att skapa en helhet och göra folk riktigt nöjda. Vill du komma in här i mjukisar och ta en espresso för att sedan springa vidare ska du kunna göra det, fortsätter han. Utöver servering i restauranglokalen satsar de även mycket på avhämtning samt leverans till företagskunder. Något som blir alltmer populärt. – Vår mat är väldigt uppskattad bland våra företagskunder där vi erbjuder maträtter som lämpar sig väl för lunch- och kvällsmöten, konferenser och evenemang. Vi erbjuder hälsosamma take away-alternativ som man dessutom kan få levererat direkt till företaget, även om de flesta företag kommer förbi och hämtar, avslutar Kaan Özkan. TEXT & FOTO: MICHELLE BERGSTEN KÖRBERG & DALLE T ommy Körberg och Peter Dalle åker på musik- och humorturné. Den 25e mars är det Helsingborgs Konserthus som gäller. Två veteraner, tillika gamla vänner, ska jobba ihop för första gången på 30 år. Dalle och Körberg har umgåtts genom åren. Men bara privat. Formen för showen blir inte helt olik klassisk revy – med sketcher och nya texter till bortglömda evergreens. Och det verkar inte saknas ämnen att prata om. – Vi har umgåtts mycket under de här åren, även om vi inte har jobbat tillsammans, och då har vi pratat mycket om det som jag tror många pratar om, säger Peter Dalle. – Det blir mycket nutida betraktelser, säger Tommy Körberg. Lorry, Chess, revyer, julkonserter, farser, Ogifta par, Gåsmamman, En fiende att dö för. Trots en skaplig meritlista verkar både Dalle och Körberg känna sig vilsna i dagens nöjesvärld. De saknar tiden då underhållningen hade substans, när tv och film erbjöd en flykt från verkligheten. – Det är som att fiktionen är på väg att dö. Idag kan man göra tv-underhållning av tragiska livsöden, människor med dålig ekonomi eller människor som måste banta, säger Peter. Duon eftersträvar ett vardagligt tonfall, med inspiration från bland andra Schyffert och Lindström. – När jag såg ”Ljust och fräscht” tyckte jag att de hade ett bra tilltal. Det har vi tagit fasta på. Det ska vara som ett samtal, att vi står och snackar, ungefär som vi gör nu, säger Dalle. Musiken – mycket musik – kommer också att ha en central roll i föreställningen. – Tillsammans med vårt band ska vi framföra nya texter till låtar som publiken inte visste att de glömt bort, säger Tommy Körberg med ett skratt. FOTO: PRESSBILD kan förvalta det förtroendet och addera mervärden till helsingborgsbornas bostadsaffärer, säger Johan Linde, VD Våningen & Villan. TEXT: MICHELLE BERGSTEN FOTO: PRESSBILD 50 | nöjesnytt