JAGUAR KOCKEN 6 personer | Tillagningstid cirka 2
,5 timme 6 personer | Tillagningstid cirka 1 timma INGREDIENSER: 1 kg 2 tsk 2 tsk 1 krm 1 krm 1 krm 1 krm 1 dl 3 dl 2 st knäckta revben salt socker malen svartpeppar malen ingefära malen nejlika malen kryddpeppar flytande honung apelsinjuice stjärnanis GÖR SÅ HÄR: • • Sätt ugnen på ca 130 grader Snitta ovansidan på fläsksidan med en vass kniv så att det blir en korsmönster (bara någon millimeter djupt). • • • Blanda salt, socker, svartpeppar, ingefära, nejlika och kryddpeppar i en bunke. Gnid in båda sidorna på fläsksidan och baka den sedan i en ugnsäker form i ca 1 timme. Ringla lite honung över fläsksidan och baka sedan i ca 180 grader i ytterligare 10 min. • Kyl ner sidan och skär sedan upp den i bitar vid servering. Koka ihop flytande honung, apelsinjuice och stjärnanis tills det återstår knappt 1 dl glaze. Kyl ner glazen om du inte ska använda den direkt. Värm upp glazen, pensla de uppskurna revbenspjällen och baka av dem tills de fått fin färg i 20-30 min på ca 150 grader i ugnen. • INGREDIENSER: 350 g 150 g 1/2 dl 1 dl 1/2 dl 1 msk 1 st 1 dl 1/2 msk 1/2 tsk viltfärs fläskfärs grädde mjölk vatten dijonsenap gul lök ströbröd salt vitpeppar smör till stekning GÖR SÅ HÄR: • • Skala och finhacka löken, bryn den med lite smör och kyl sedan ner den. Blanda ströbrödet, salt, peppar, grädde, mjölk, och vatten i en bunke och låt det svälla i cirka 10 minuter. Blanda färsen, dijonsenapen och löken i en bunke och tillsätt sedan ströbrödsblandningen, blanda väl. Låt allt stå kallt i ca 30 minuter. • Sätt ugnen på 180 grader, rulla köttbullarna i lagom stora bollar och lägg dessa på en plåt. Med en blöt hand går det bättre att rulla dem runda. • Baka av köttbullarna i ca 10 min och låt svalna. • Stek på köttbullarna i smör precis innan servering. Julkryddade revben med apelsinglaze Jaguarkockens köttbullar