6 personer | Tillagningstid cirka 1,5 timme Cirka
2 liter | Tillagningstid cirka 1 timma INGREDIENSER: 5 dl 2 dl 3 st 2 st 1 pkt 3 msk 1 tsk 1/2 dl 300 g 240 g 3 dl risgrynsgröt (kall) grädde ägg äggulor saffran socker vaniljsocker hackad mandel smör björnbär socker grädde GÖR SÅ HÄR: • • • Sätt ugnen på 180 grader. Blanda björnbären med sockret och låt stå på bänken tills sockret löst upp sig med bären. Vispa 2 dl grädde och blanda sedan ner resterande av ingredienserna till saffranspannkakan. • • • • Smörj en pajform eller liknande och fördela ut pannkaksmeten. Grädda i ca 30 min. • Vispa 3dl grädde och servera tillsammans med björnbären. Saffranspannkakan serveras med fördel ljummen. JAGUAR KOCKEN • INGREDIENSER: 1,4 liter 1,5 dl 600 g 400 g 0,5 dl 0,5 4 hela 3 st 6 st 1 st 1,5 cm rödvin cognac alt. rom blåbär socker svartvinbärssaft (koncentrerad) vaniljstång kryddpepparkorn kryddnejlikor kardemummakärnor kanelstång färsk ingefära apelsin (endast skalet) GÖR SÅ HÄR: • Skala och dela ingefäran i bitar, riv apelsinskalet, dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull, även vaniljstången. Tillsätt 3 dl rödvin, blåbären, sockret, svartvinbärssaften, kryddnejlikorna, kardemummakärnorna och kanelstången. • Koka upp allt tills sockret löst sig, lyft bort kastrullen från spisen och låt svalna. • Tillsätt resterande vin samt cognac/rom, låt sedan allt stå svalt i 2 dygn. Sila glöggen igenom en silduk eller liknade och tappa upp på rengjorda flaskor. med rårörda björnbär och vispad grädde Saffranspannkaka Jaguarkockens blåbärsglögg