Hemma Hos Löpsedel
Hemma Hos Ledare
Hemma Hos Innehåll
Hemma Hos Snygga studentlyor
Hemma Hos Sida 5
Hemma Hos Sida 6
Hemma Hos Sida 7
Hemma Hos Plusval
Hemma Hos Sida 9
Hemma Hos Hur påverkar lågkonjunkturen vårt boende
?
Hemma Hos Sida 11
Hemma Hos KLippet
Hemma Hos Miljöboden
Hemma Hos Asköviken
Hemma Hos Sida 15
Hemma Hos Världsartisten Peter Degerfeldt
Hemma Hos Sida 17
Hemma Hos Sida 18
Hemma Hos Saluhallen nr 3–2008. HEMMA HOS | 19 akt
Uellt Smakfullare city direkt från bondgården Saluhallen drivs av familjen Skanevall, pappa Leif med fyra barn, som också har Åsby Kött- & Vilt- handel i Hallstahammar och restaurangen Måns Ols i Sala. Vi fångade en av sönerna, Rikard, och lät honom visa oss runt i den nyöppnade saluhallen. – Det mesta av våra produkter kommer från lokala leverantörer i Västmanland, Dalarna, Södermanland och Uppland, berättar Rikard Skanevall. Vi köper till exempel lammkött från mindre lokala gårdar. Det innebär att vi har väldigt bra kontakt med uppfö- darna. Vi vet vad djuren äter, hur de sköts och så kan vi diskutera med gårdarna hur vi vill ha vårt kött. Det gör att köttet i saluhallen blir väldigt bra. Smaka, fråga och laga – Vi vill att saluhallen ska kännetecknas av närpro- ducerat, lösvikt och personlig service, säger Rikard. Vi har också en hel del ekologiska varor. Fråga oss gärna om hur man tillagar olika råvaror. Det fi nns stor kunskap hos personalen om råvarorna, recept och färdiga rätter. – Utbudet i saluhallen kommer successivt att bli större, avslutar Rikard. Vi ska bland annat sälja mer färdig mat. Och så blir det fl er delikatesser som riktigt goda oliver och olika sorters pesto. Personlig favorit? Hmm… jag skulle vilja slå ett slag för öringfi léerna och vår egenhändigt rökta lax. • SakeR SoM VI faStnade fÖR Öringfiléer, torkad ekologisk dill i lösvikt, filmjölksbröd, hemmagjord kålpudding, rökt hjortstek, pölsa, kalvdans, hela ostdisken, struts, älg, rejäla filéer från kycklingar som växt långsamt, smakbitarna i korvdisken, Hantverksbryggeriets öl, enebärsdryck och Hildas blodapelsindricka. På jakt efter ingredi- enser till fredagsmy- set, dagens matlåda eller en födelsedags- present? Leta här! Fråga oss gärna, säger rikard. Vi har många tips på hur du kan tillaga olika råvaror. Vår förhoppning att du snart ska kunna skriva ut inspirerande recept och tips här i saluhallen och ta med hem. Ögonfägnad, doftrike och smakparadis – det finns många sätt att beskriva nykomlingen i city – Västerås Saluhall. Själva ordet ”saluhall” bär med sig förväntningar och gör att man är beredd att ta sig lite extra tid för att botanisera bland diskarnas läckerheter. nr 3–2008. HEMMA HOS | 19 aktUellt Smakfullare city direkt från bondgården Saluhallen drivs av familjen Skanevall, pappa Leif med fyra barn, som också har Åsby Kött- & Vilt- handel i Hallstahammar och restaurangen Måns Ols i Sala. Vi fångade en av sönerna, Rikard, och lät honom visa oss runt i den nyöppnade saluhallen. – Det mesta av våra produkter kommer från lokala leverantörer i Västmanland, Dalarna, Södermanland och Uppland, berättar Rikard Skanevall. Vi köper till exempel lammkött från mindre lokala gårdar. Det innebär att vi har väldigt bra kontakt med uppfö- darna. Vi vet vad djuren äter, hur de sköts och så kan vi diskutera med gårdarna hur vi vill ha vårt kött. Det gör att köttet i saluhallen blir väldigt bra. Smaka, fråga och laga – Vi vill att saluhallen ska kännetecknas av närpro- ducerat, lösvikt och personlig service, säger Rikard. Vi har också en hel del ekologiska varor. Fråga oss gärna om hur man tillagar olika råvaror. Det fi nns stor kunskap hos personalen om råvarorna, recept och färdiga rätter. – Utbudet i saluhallen kommer successivt att bli större, avslutar Rikard. Vi ska bland annat sälja mer färdig mat. Och så blir det fl er delikatesser som riktigt goda oliver och olika sorters pesto. Personlig favorit? Hmm… jag skulle vilja slå ett slag för öringfi léerna och vår egenhändigt rökta lax. • SakeR SoM VI faStnade fÖR Öringfiléer, torkad ekologisk dill i lösvikt, filmjölksbröd, hemmagjord kålpudding, rökt hjortstek, pölsa, kalvdans, hela ostdisken, struts, älg, rejäla filéer från kycklingar som växt långsamt, smakbitarna i korvdisken, Hantverksbryggeriets öl, enebärsdryck och Hildas blodapelsindricka. På jakt efter ingredi- enser till fredagsmy- set, dagens matlåda eller en födelsedags- present? Leta här! Fråga oss gärna, säger rikard. Vi har många tips på hur du kan tillaga olika råvaror. Vår förhoppning att du snart ska kunna skriva ut inspirerande recept och tips här i saluhallen och ta med hem. Ögonfägnad, doftrike och smakparadis – det finns många sätt att beskriva nykomlingen i city – Västerås Saluhall. Själva ordet ”saluhall” bär med sig förväntningar och gör att man är beredd att ta sig lite extra tid för att botanisera bland diskarnas läckerheter.
Hemma Hos Kvartersvärdar Viksäng
Hemma Hos Viksängsdraget
Hemma Hos Mimer bygger
Hemma Hos Sida 23
Hemma Hos Notiser
Hemma Hos Annons Mälarenergi
Hemma Hos Annonser
Hemma Hos Tävling och Mimerkortet
Hemma Hos Hyresvinnaren