Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Råbocksjakt
Svensk Jakt Troféer
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Intervju: Karl Hedin
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Ballistikappar
Svensk Jakt Naturligt vis: Fjällämmeln
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Duvjakt
Svensk Jakt Älgens år
Svensk Jakt Fasanjakt
Svensk Jakt Viltet efter skottet
Svensk Jakt Björntroféer
Svensk Jakt Någonstans att jaga
Svensk Jakt Duellen
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrutning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak VILTSMAK » Variera viltköttet
med grönt RECEPTET Om du vill variera viltmenyn på ett grönare sätt har kocken Rune Kalf Hansen ett tips: Använd grönsaker som bas och toppa med några viltköttbullar. P lötsligt är det egenjagade viltet det mest moderna sättet att äta kött på, konstaterar Rune Kalf Hansen, välkänd kockprofil som serverar 100 procent ekologisk mat på sina tre restauranger i Stockholm. När det är säsong dyker hjortköttbullar ibland upp på menyerna. – Jag jagar inte själv, säger Rune. Men jag känner många som jagar och beundrar deras inställning till naturen. Jägarna har respekt för både djuren och naturen. Kalf & Hansen-restaurangerna serverar nordisk snabbmat där säsongsgrönsaker är basen och proteinrika bollar/bullar tillbehör. På Kalf & Hansen kallas alla bollar frikadeller: Kycklingfrikadeller, vegetariska frikadeller, fiskfrikadeller och frikadeller av kött. När hjortfrikadeller eller älgfrikadeller dyker upp på menyn händer det att gäster är oroliga för att köttet ska smaka för mycket. ”Smakar det vilt?” undrar de skeptiskt. – Ja, det är just det som är så fantastiskt, svarar Rune då. Det är ett kött som verkligen smakar något. NÅGRA GODA TIPS FRÅN RUNE KALF HANSENS MENY Rune Kalf Hansen, som tillsammans med sin son driver tre kravmärkta snabbmatsrestauranger i Stockholm. SVENSK JAKT Nr 8 2019 Ett utdrag ur Rune Kalf Hansens meny. Härma tänket hemma. Gör en stor sats viltbullar och bestäm sedan: 쮿 Ska jag lägga dem på ett smörrebröd? 쮿 Ska jag lägga dem på en kall sallad? 쮿 Eller kanske ska jag lägga dem på varma ugnsrostade grönsaker? Rune gör sina köttbullar med hirs i stället för ströbröd och sojamjölk i stället för mjölk, för att gluten- respektive laktosintoleranta ska kunna äta dem. Recept på nästa uppslag! 133
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer