Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Råbocksjakt
Svensk Jakt Troféer
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Intervju: Karl Hedin
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Ballistikappar
Svensk Jakt Naturligt vis: Fjällämmeln
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Duvjakt
Svensk Jakt Älgens år
Svensk Jakt Fasanjakt
Svensk Jakt Viltet efter skottet
Svensk Jakt Björntroféer
Svensk Jakt Någonstans att jaga
Svensk Jakt Duellen
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrutning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
VILTSMAK Recept Rune Kalf Hansen, restaurang Kalf
&Hansen. Text och foto Lena Runer. VARMA GRÖNSAKER OCH VILTBULLAR Exempel på grönsaker att ugnsrosta i 175 grader. Grönsaker och rotfrukter i säsong, till exempel: Broccoli i buketter Blomkål i buketter Brysselkål Morot Gulbeta/rödbeta Lök Vitlök Ost Lägg på osten medan grönsakerna och rotfrukterna fortfarande är varma. Färska bär från skogen En näve färska lingon på de varma grönsakerna. Sås En klick chilimajonnäs eller chilibearnaise är gott till. KALL SALLAD OCH VILTBULLAR Exempel på ingredienser i en kall sallad. Grönsaker och rotfrukter i säsong, till exempel: Fänkål, tunt hyvlad Grönsallad Grönkål Gulbeta Broccolibuketter (kokta 1 minut) Sockerärter Rädisa Frön eller nötter, till exempel: Solrosfrön, valnötter, mandlar eller hasselnötter Färska bär efter säsong Lägg gärna en näve färska blåbär, lingon eller björnbär på salladen. Valfri dressing Citron och rapsolja, en vinaigrette eller en krämig caesardressing. PICKLADE GRÖNSAKER TILL REMOULADEN Receptet ger lite större mängd pickels än vad som behövs för receptet på nästa sida, men det är alltid bra att ha picklat i kylen! 134 2–3–4 Lag 4 dl ättika 6 dl socker 8 dl vatten 160 g gul lök 160 g morötter Koka upp lagen och lägg i lök och morot, skurna i bitar. Ta av kastrullen och låt löken och morötterna ligga i lagen cirka 10–15 minuter. Nr 8 2019 SVENSK JAKT
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer