HSO 1
Misomajonäs 3 msk bondbönsmiso 1msk dijon senap 3
äggulor 1 citron, pressad 2 dl neutral rapsolja 1 dl kycklingfett, smält Ärtsoya Salt Grön tabasco Tillagning: Slå en majonäs med mison, tillsätt kycklingfettet och smaka upp med soya, salt och tabasco. Lägg upp i spritspåse. Vid servering: Toppa nystanen med majonäs, solroskärnorna, blombladen i olivolja, övriga blomblad, apelsinskal och havtornspulvret. Placera på varm tallrik. Morotskräm 8 morötter, skurna i slantar + avskäret från nystanen 200g lagrad prästost, riven 50g smör Sherryvinäger Grön tabasco Salt Tillagning: Vacumpacka morötterna och baka i 120°c ånga i 30 min, mixa helt slät med prästost och smör, smaka upp med salt, vinäger och tabasco. Vid servering: Värm krämen försiktigt i kastrull och skeda upp en klick på varm tallrik. Liten leverpaj Leverkräm 2st kycklinglever a ca 40g, putsade 20g madeiravin 20g portvin 20g äppelmust 1 kvist backtimjan 3g nitritsalt 1 ägg 50g schalottenlök, finstrimlad 10g vitlök, finstrimlad 20 g smör till löken 40g smält smör 40g grädde Tillagning: Svetta löken mjuk i smöret, låt svalna. Koka upp portvin, madeira och must med timjankvisten så att alkoholen försvinner. Låt svalna. Mixa lever, lök, ägg och nitritsalt, tillsätt grädde och smält smör i tunn stråle under mixning. Baka i liten form på 85°c tills den satt sig ca 30 min. Låt svalna. Mixa och passera genom fin sil. Lägg upp i spritspåse. Pajbotten och lock 600g potatis, skalad och grovt skuren Neutral rapsolja till fritering Rapsspray Salt Tillagning: Koka potatisen helt mjuk i saltat vatten, mixa slät. Sprid ut på silipatmatta och torka till de är lite torra på ytan och lite sega i konsistensen på 65°c. Skär ut och pressa/forma rund form, skär 6 st cirklar och torka alla komponenter helt torra på 65°c. Lossa skalen från formarna försiktigt och fritera skalen på 140°c tills gyllene, fritera cirklarna på samma sätt men pressa dessa när dom kommer upp ur fritösen och salta. Draget kycklinglår 4st kycklinglår, urbenade 4dl mörk kycklingbuljong 2 msk hel spiskummin, i kryddpåse 2 msk rökt paprika pulver Tabasco En klick smör Salt Tillagning: Stek låren ordentligt på skinnsidan, vänd och stek snabbt på andra sidan. Slå på buljongen och tillsätt kryddorna, låt koka långsamt tills köttet faller isär lätt. Plocka bort skinnet, spar till senare. Häll av och plocka köttet i trådar och smaka upp med buljongen, lite tabasco och en klick smör och salt. Topping till paj Kycklingskinn från skrov, hals, ben och brässerade lår Morotsblast, plockade toppar Morotsblommor, klippta toppar Tillagning: Rosta skinnet i ugn på 160°c tills krispigt, salta och låt rinna av på foto // Richard Ström papper. Strimla ner. Fritera blasten i olja på 140°c. Låt rinna av på papper och salta. Vid servering: Fyll bottnarna med leverkräm, sedan draget lår och krispigt skinn, toppa med blommor, blast och lock. Placera på varm tallrik. Det smartaste elavtalet du någonsin kommer att teckna Vi utför allt inom bygg och måleri. inget jobb är för litet eller för stort. 10 års garanti på färg och fönster. 019-673 77 77, 0705-44 54 00 www.villaohem.se 38