Marknad Örebro 1
HUR ÄR LÄGET? TEXT: ULF HJELTING FOTO: PRESSBILD
FOTO: TOMAS KARLSSON FOTO: ULF HJELTING OSKAR CEDERMALM ROGER HJÄLM Oskar Cedermalm äger och driver kafferosteriet Cozocoffe i Lindbacka utanför Örebro. I skrivande stund tillhandahåller han elva olika kafferostningar med exempelvis namn som Wadköping, Rynninge, Svartån och Kilsbergen. Hur går det? – Jo tack, måste säga att det går väldigt bra trots ett minst sagt speciellt år. Man har fått tänka om och göra annorlunda, samt vara kreativt. Utmanande men också lärorikt. Vad siktar ni på framåt. – Vill hitta fler samarbeten med krögare eller caféägare som vill sträva efter att erbjuda sina kunder ett bättre kaffe. Spårbart, utan defekter och med ett ekologiskt tänk. Att man dessutom med gott samvete kan bjuda på ett kaffe där också odlarna tjänar vad dom förtjänar känns för mig som en självklarhet. Vad kan vi förvänta oss? – Min förhoppning är att fortsätta jobba med de odlare jag etablerat kontakt med och också minska gapet mellan dessa och konsumenten. I maj öppnar vi även ett mindre fik med fokus på kaffe och kombucha. Det kommer till exempel alltid att serveras tre, fyra olika pour-over kaffen samt lokala tilltugg. ® Roger Hjälm är kocken bakom Katrinelund Sjökrog & Gästgiveri. Råvarorna hämtas från närliggande mark och sjö. Mottot är ”Fullt ös! Hjälmargös!”. Hur går det? – En svår fråga att svara på. Förutsättningarna för vår bransch har helt klart ändrats. Vi kämpar med att leverera hopp och energi och vägrar att lägga oss ner och dö. Vad siktar ni på framåt? – Vi siktar på att ta emot massor av hungriga gäster så fort den här pandemiskiten försvinner. Sjökrogen ska vara en levande restaurang med gäster. Vad kan vi förvänta oss. – Vi hoppas att isen lägger sig och att vi kan leverera en magisk gastronomisk upplevelse ute på Hjälmarens is. Alla gäster kan förvänta sig det oförväntade när våra popup-restauranger öppnar på de mest oväntade platserna. ® DAVIDE LINDQVIST Davide Lindqvist är kocken som sålde sin del i Lilla och Stora Örebro och flyttade till Närkesberg där han öppnade Krogensomintefinns. Bland annat. Hur går det? – Det går bra trots pandemin. Vi kämpar på med Krogensomintefinns, gatuköket och foodtrucken. Det gäller att vara påhittig. Vad siktar ni på framåt? – Att utveckla idén med vildsvinsköttbullar. En paketeringsmaskin är inköpt och tanken är att kunna distribuera till närliggande handlare. Vad kan vi förvänta oss? – Att vi fortsätter att satsa på det vi tror på. Det fanns de som skakade på huvudet när jag ville laga husmanskost från grunden till vårt gatukök i Hallsberg. Nu säljer vi oftast slut på det vi lagar. Det går fantastiskt bra. ® 22 oktober startar vår gemensamma utbildning Coachande ledarskap Den här utbildningen tar dig med på en resa som kommer beröra dig. Utbildningen är ett samarbete mellan Örebro Volley och Nercia. Under tre utbildningsdagar kommer du träffa Olle Anfelt som jobbar med ledarfrågor inom Olympiska kommittén samt utvecklar företag runt om i Sverige. Läs mer på nercia.se eller kontakta Johan Stunz. Tel: 070-399 03 00, Mail: johan@nercia.se 47 Höstens datum: 22-23 okt samt 20 nov