Nollelva 1
SUCCÉ FÖR ELITE MAT & DRYCK GRAND HOTEL LADIES OP
EN Söndagen den 8 september spelades den efterlängtade och stora damtävlingen Elite Grand Hotel Ladies Open på Bråvikens Golfklubb. Tävlingen var fullbokad och många stod på kölistan. Och man kan inte tänka sig bättre förutsättningar, en fantastiskt vacker höstdag, en superfin golfbana och ett alldeles enastående arrangemang av alla involverade. Visst var det en tävling, men uppmaningen löd att också ha kul på golfbanan och det syntes att tjejerna trivdes ute på banan. I A-klassen segrade Nina Rydingsvärd och Eva Sevetin och B-klassen vanns av Sanna Ölander-Borg och hennes härliga mamma Britt Ölander. Vi riktar ett stort tack till Elite Grand Hotel, Bråvikens damkommitté, funktionärer, Bråvikens Golfklubb och övriga som gjorde denna dag så lyckad! Text: Lina Norrbom-Ericson Foto: Lina Norrbom-Ericson & Bråvikens GK Gabriel har planerna klara för hur han ska utveckla KungsKebab den närmsta framtiden. Gabriel tar över kungsKebab Text: Camilla Larsson Foto: Lina Norrbom-Ericson KungsKebab på Kungsgatan har bytt ägare. Den som har tagit över den väletablerade pizzerian på Kungsgatan är Gabriel Khamis och han har stora planer. Under hösten kommer det att ske en hel del förändringar, bland annat kommer KungsKebab att bli den första pizzerian i Norrköping som tar in Döner kebab. Gabriel Khamis är ett välkänt namn inom branschen. Han har tidigare drivit Pizzeria Linda och driver sedan flera år tillbaka även Albrekts Pizzeria med sin familj. Nu är han redo för nya utmaningar och kommer att satsa ordentligt. – Jag har alltid ansett att KungsKebab är en av de bästa pizzeriorna i Norrköping och det känns väldigt roligt att få driva den vidare. Det här är en perfekt utmaning där jag får möjlighet att utvecklas ännu mer, säger han. MOZZARELLA BLIR STANDARD Namnet KungsKebab kommer han att behålla och han kommer också att fortsätta satsa mycket på de glutenfria pizzorna, något som pizzerian är känd för sedan tidigare. Men det kommer också bli en hel del förändringar under hösten. – Den första månaden har vi haft som en inkörningsmånad och inte ändrat så mycket, men under oktober kommer det att hända desto mer. Vi kommer att ändra menyn och ha ett större utbud. Vi kommer också att servera Döner kebab – en lyxkebab som man använder mycket i Turkiet och Tyskland. Även alla såser är ändrade och vi har ändrat osten så att mozzarellaost blir standard i alla våra pizzor, säger Gabriel och fortsätter: – Vi kommer också att bygga en ny uteservering och sätta in en stor salladsbar i lokalen. Något annat vi satsar på är studenter, vi har redan nu höjt studentrabatten från fem kronor till tio kronor, säger han. Varför ska man komma hit? – Vi har riktigt bra pizzor och är ensamma som pizzeria i Norrköping att servera Döner kebab. Hög kvalité på våra råvaror och att ge riktigt bra service är något vi jobbar hårt för. Vi som jobbar här har stor passion för det vi gör. Ger man oss en chans så är jag övertygad om att man kommer vilja komma tillbaka till oss. 18 NOLLELVA VIMMEL