Boinsikt 1
ÖBO LOKALER Träffa tre lokalhyresgäster som på ol
ika sätt har förnyat sina koncept och som alla är väl värda ett besök. Det är Tittis bod som flyttat sin affär från Hallsberg till Örebro och Rosalis Deli som numera heter 1 rum och kök och bytt pastan mot oxfilé och andra lyxigare kötträtter samt gamla Formosa som bytt namn till Mii Soo och har specialiserat sig på exotisk malaysisk mat. Välkommen in! Tittis bod finns på Storgatan 8. Och där finns förstås också Titti Eriksson numera. Färgglada garner Allt började egentligen för tolv år sedan när Titti Eriksson bestämde sig för att öppna en liten butik på familjens gård i Sörby utanför Hallsberg. Där sålde hon eget hantverk, men odlade också lin och eterneller för försäljning. Affärerna gick väl sådär. När folk frågade efter garn utökades sortimentet. Tittis bod flyttade 2010 till Hallsberg och då ingick även tyger, gardiner, gardinstänger och hemtextil i lagret. Men konkurrensen var hård och Titti Eriksson sneglade mot Örebro. – Under flera år gick jag och letade efter en lokal som kunde bli ledig. Så fann jag den här och kontaktade ÖBO. Den första juni flyttade jag in, sedan jag fräschat upp inredningen och gjort den ljusare. ÖBO bistod med nytt innertak och ny belysning, berättar hon. Hon stickar och virkar, både i sin butik och hemma. I butiken finns utöver mängder av garn ett sortiment med sybehör. – Jag hoppas att butiken så småningom ska gå med vinst. Det är tufft, men det kan bara bli bättre. Fördelen med Örebro är att här finns många sporadiska kunder som bara tittar in. Och turister! Såna hade jag inte i Hallsberg, säger hon. Titti heter egentligen Ann Christine. Men det var länge sedan någon kallade henne för det. – Jag döpte mig själv till Titti redan som liten, säger hon med ett skratt. Från pasta till oxfilé Under elva år fanns Rosalis Deli på Stortorget. Men inte längre. Nu finns 1 rum och kök i samma lokaler och i köket står som tidigare Charlie Cakmak. I övrigt är ingenting sig likt. – Nej, nu är det lite lyxigare, får man väl Rosalis Deli har bytt namn till 1 rum och kök och ingår inte längre i någon kedja. Charlie Cakmak driver nu sin restaurang på egen hand. 28 säga. Pastan är borta och oxfilén är det vi satsar på tillsammans med en massa andra kötträtter, säger Charlie Cakmak. Lyxen finns på kvällarna. Till lunchen serveras äkta svensk husmanskost. – Inga halvfabrikat, understryker han. Charlie Cakmak vill se 1 rum och kök som en lite finare kvarterskrog. Sommaren är en lugnare period, men många turister har hittat till hans restaurang.