Jaguarmagasinet nr 11/12 1
Jaguarkockens NYÅRSMENY EFTERR Chokladtårta med v
ispgrädde Ingredienser 10-12 personer Tillagningstid: Cirka 1,5 timme • 350 g smör • 350 g mörk choklad • 350 g florsocker • 4 st äggulor • 150 g vetemjöl • äggvita från 4 st ägg • 3 dl grädde (till servering) • färska bär (till servering) Gör så här: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad. Vispa samman florsockret och äggulorna till en klumpfri smet. Vispa sedan äggvitan till ett skum Blanda allt tillsammans i en bunke, även vetemjölet, med en slickepott tills det blivit en klumpfri flytande smet Smörj en stor rund springform och fördela ut smeten i den. Grädda på ca 200 grader i ca 20-22 min. Tårtan ska kännas stabil på ytan. Låt svalna och förvara sedan i kylen under natten. Vispa grädde och servera tårtan rumstemperarad, gärna med lite bär. 92 JAGUARMAGASINET.SE | NR.11/12 – ÅR 2019