Min jakt KLÖVVILTSJAKT ett rådjur. – Det du skjut
er tar du också hand om själv, slår Patrik fast. Från skog till bord med andra ord. Den inställningen har fått lite oväntade konsekvenser – det har visat sig att jägarna i jaktlaget skjuter bättre och mycket mer noggranna skott sedan de själva blivit ansvariga för att ta hand om sitt vilt. Tidigare fördelades det fällda viltet ut till intresserade jägare och resten lämnades till viltslakteri. – Men då kunde man se en tendens Lyxlunch när Petter Ringström serverar gödkalvsrygg och rostade rotfrukter med rödsvinsky och sallad. till att skott kunde avlossas i inte helt optimala lägen. Kulorna var i och för sig direkt dödande men ofta med större köttskador, vilket inte är trevligt. När varje skytt själv blev ansvarig för att ta hand om sitt vilt började skottillfällena bli mer noggrant valda, för ingen jägare vill komma hem för att skära bort en massa förstört kött från sitt vilt. – Det är väl en rimligt sund inställning att man tar med sig hem det man skjuter, menar Patrik. Varje skott skall fälla viltet på plats, det skall vara som att släcka en lampa helt enkelt. #respectforthegame helt enkelt. Patrik för bok på fällt vilt och släppta skott under jakterna. – Vi har 1,21 skott per vilt i skottstatistiken och inga ouppklarade eftersök. Det är dags att åka hem. Om det ska bli någon närkontakt med vildsvin för min del får jag vänta till hösten. På inköpslistan står fodrade gummistövlar. TEXT: Tina Hjorth Svensson FOTO: Peter Karlsson JAGUARMAGASINET.SE 135 Så här såg det ut!