Jaguarkockens VILTBURGARMENY Jaguarkockens viltbu
rgarmeny Viltburgare 1,1 kg viltfärs (gärna mald högrev) 1 dl BBQ sås 1 tsk salt ½ tsk mald svartpeppar 1 bit hårdrökt sidfläsk (bacon) 6 st grova skivor västerbottenost 1 st skivad gul lök 2 st skivade tomater 3 st hela saltgurkor Gör så här: TIPS! Grilla hamburgaren väl kyld eller lätt fryst för bästa resultat, då håller den ihop bättre och blir saftigare! Blanda viltfärsen med BBQ såsen, salt och peppar. Dela upp i 6 lika stora bitar (ca 180g) och forma till hamburgare med blöt hand. Skiva sidfläsket och västerbottenosten. Grilla eller stek hamburgaren, samtidigt som baconen grillas. Lägg ihop baconen med burgaren och överst västerbottenosten, låt osten smälta i värmen av grillen. Bygg ihop Jaguarkockens burgare med hembakta brödet, hamburgerdressingen, lök, tomat, skivad saltgurka samt ketchup och senap. Hamburgerbröd 5,5 dl vetemjöl 25 g jäst 25 g smör 2,5 dl standardmjölk 1 msk honung 1 msk rapsolja 0,5 tsk salt 1 st ägg Gör så här: Sätt ugnen på ca 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm det till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt den varma mjölken, rör detta tills jästen löst upp sig. Tillsätt mjöl, salt, honung och rapsoljan i bunken och arbeta i en assistent ca 10 min, låt detta jäsa under bakduk i ca 30 min till ungefär dubbel storlek. Dela ner degen till ca 90g stora degbitar och forma dessa till runda bullar, lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa yttligare ca 30 min. Vispa upp ägget med en gaffel i en skål, pensla brödet och grädda i ugnen ca 6-8 min tills dom fått fin färg. Låt svalna något under bakduk innan servering. Portioner: 6 personer Tid: Cirka 2,5 timmar • Viltburgare med hårdrökt bacon och västerbottenost • Rostad sötpotatis med chili och salladslök • Hamburgerbröd • Coleslaw • Saltgurka • Egengjord hamburgerdressing Köttet från det byte man fällt själv smakar alltid bäst! 26 JAGUARMAGASINET.SE • Skivad tomat • Skivad lök • Ketchup och senap Rostad sötpotatis med chili och salladslök 1,5 kg sötpotatis 1 knippe salladslök Chiliflakes Salt och peppar Matolja Gör så här: Sätt igång ugnen på 225 grader. Tvätta och dela ner sötpotatisen i klyftor, blanda med matolja och sprid ut potatisen på en plåt. Salta och peppra ordentligt samt krydda med chili flakes över potatisen. Rosta potatisen i ca 30 min tills de är klara och fått fin färg. Strimla salladslöken och vänd runt med potatisen strax innan servering. Smaklig måltid!