Hemlagat Hemma hos Hemköp
Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer
Försmak Hej sköna höst / I säsong Savojkål Savojk
ål är vacker med sina krusiga, mörkgröna blad. Nu är den i säsong, så passa på att njuta av den. Den smakar gott såväl rå som tillagad. / Ta vara på / Matiga trender Hallå Hanna Dunér! Du vill att vi ska ”soup ourselves” — varför då? — Soppa är världens bästa mat — enkel att laga och variera, och så gott. Med min bok Soup yourself: Näringsmaxa med gröna soppor, vill jag också berätta att soppa är ett oslagbart sätt att få i sig grönsaker och näring. Nämn en soppa i din bok som man bara måste testa! — Den lite heta majssoppan ”Mexican street corn”, en grym allroundsoppa. Hur lyckas man med soppa? — Vitlök, lite hetta från jalapeno eller röd chili, och syra, från citron eller vinäger, piffar upp vilken soppa som helst. Boken är utgiven av Norstedts förlag. Savojkål är mild i smaken och passar därför att ha rå i sallader. Eller addera den i pastan tillsammans med en god ost, eller i pasta tillsammans med bacon och pinjenötter. Smörstekt eller gräddkokt är en klassiker, eller gör som trenden säger: i en asiatisk variant av kåldolmar. Kålsäsongen är här! / Siffra 4,6 Under det första kvartalet 2018 minskade köttätandet med 4,6 % i Sverige. Källa: Food & Friends trendrapport 10 Hemlagat / Boktips Mer näring för bättre hälsa Food Pharmacys idé handlar om tarmflora, goda bakterier och antiinflammatorisk kost som en väg till bättre hälsa. I författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurells tredje bok tycker de att vi ska lära oss mer om näring — att vi bör ”ta näringsjägarexamen”. I boken får vi tips på näringsrika livsmedel och recept. (Bonnier fakta) Kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman ger oss recept men också smarta tips i sin nya bok, en ”manual för minskat mat-svinn”. Här är några smakprov: 1 Grädde som blir över fryser du bäst in i en iskubslåda. Då har du alltid grädde hemma att ha i såsen, grytan eller baket. 2 Sallad i kruka skjuter nya skott om du ställer den i en skål med vatten. Och! Sallad som slokar kan stekas eller wokas. 3 Pasta som är över från gårdagen kan du lägga i kokande vatten och låta stormkoka i en minut, så blir den som ny. 4 Äpplen över? Kärna ur och baka dem i ugnen på 150 grader med varmluft i 30–40 minuter tills de spricker. Mixa sedan till ett helt tillsatsfritt och naturligt äppelmos. 5 Dryga ut pannkakssmeten med mosade bruna bananer. Källa: Boken Rädda maten: Manual för minskat matsvinn, av Paul Svensson och Christofer Ekman (Bonnier fakta) Bild: Johnér
Hemlagat Markiz Tainton älskar grytor som lagar si
g själva
Hemlagat Vitlök: Hacka, riva eller pressa?
Hemlagat Vardagsräddande hösträtter
Hemlagat Kylchilla och bäst-föresnooza
Hemlagat Framtidens förpackningar för miljön
Hemlagat 5 chokladiga brownies
Hemlagat Välj eko och gör skillnad
Hemlagat Mattrender i världen