Hemlagat 1
Innehåll Vinter 2018 Hemlagat är en gåva till dig
som är medlem hos Hemköp. Tidningen är fylld med inspirerande recept, reportage från matvärlden och matnyttig kunskap. FÖRSMAK Nyheter ..........................................................................................7 Aktuellt, produkter, tips och intervjuer. REPORTAGE Matmötet: Mingla med Tommy Myllymäki ................ 12 Tommy Myllymäki bjuder på smårätter från sjö, hav och grönsaksland. I säsong: Blåmussla ................................................................25 Lär dig mer om blåmusslan och inspireras till smakrika rätter. Trend: Äta & göra gott ......................................................... 29 Vi ringar in fem trender som påverkar vad vi gör, hur vi mår och vad vi äter. Skolan: Den stor lökkonsten ............................................. 38 Välj rätt lök i din rätt för att skapa matmagi. Mellandagsmat med friska smaker ................................ 40 Trolla fram smarta, frestande rätter med julens rester. ALLT ID I HEMLAGAT Veckomenyn ............................................................................. 47 Testa en het mattrend per dag. Hemkunskap .............................................................................55 Minimalism eller bondkök? Så här vill vi ha våra kök 2019. Till sist ..........................................................................................58 Överraska med en söt lyckokaka med budskap. Hemlagat ges ut av Hemköpskedjan AB, Norra Stationsgatan 80 C, 107 69 Stockholm. tel: 08-553 999 00 webb: www.hemkop.se e-post: info@hemkop.se ansvarig utgivare: Ted Bergström produktion: Spoon, 08-442 96 20 redaktör: Anna Gardberg creative director, formgivare: Emily Ranneby repro: Markus Dahlstedt illustration: Sara-Mara tryck: PostNord Strålfors hemköp kundtjänst: 0771-55 44 00 annonsbokning: Hemköps kampanjavdelning 08-553 999 00 För insänt, ej beställt material ansvaras ej. vinstskatt: Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna i tävlingarna.