Hemlagat 1
1 En smakrik vinter ”Jag lärde mig dofterna, smak
erna och känslan av hur riktig mat smakar — det var alltid hemlagat.” I DET HÄR NUMRET av Hemlagat får vi ett exklusivt möte med framstående kocken Tommy Myllymäki, som berättar om hur hans passion för mat en gång började hemma i finska Österbotten. Han beskriver hur dofterna och smakerna av hemlagad mat påverkade honom. Tommys berättelser om hans mat- och smakminnen från barndomen väcker kanske minnen från din egen, minnen som kan vara särskilt starka så här i jultider. Tommy bjuder också på en för Hemlagat exklusivt framtagen meny av smårätter — att fira in det nya året med, eller för en mingelfest med finess när som helst nu i vinter. Med ett stundande nytt år följer ofta reflektioner kring MAT FÖR SKÖNA TOMMY MYLLYMÄKI bjuder oss på lyxiga mingelrätter till nyår. MELLANDAGAR Använd det du har kvar i kylskåp och skafferi efter julen för att trolla fram rätter med härligt friska smaker som dessutom är vackra för ögat. ❤ REDAKTIONENS 3 FAVORITER ❤ 1. Ägg royale — det ser vi fram emot att laga i mellandagarna. 2. Vilken lök till vad? Alltid kul att lära sig något nytt och användbart. Läs Skolan i det här numret. 3. Lyc 3kokakor — de blir en söt och tänkvärd avslutning på året! det gångna året och önskningar och ambitioner för det nya. I vår artikel om att äta och göra gott i det här numret tar vi avstamp i fem trender som vi ser omkring oss just nu. Vi funderar på vad trenderna betyder, hur vi kan göra det bästa av dem och hur vi kan hitta en balans. Hoppas att läsningen kan inspirera dig. God avslutning och nystart! — Redaktionen 2 MEDVERKANDE I DETTA NUMMER Marianne Härning-Nilsson Odlare Spännande att få en inblick i hur det är att vara grönsaksodlare! Marianne levererar flera ekologiska råvaror till Hemköps butiker och vurmar särskilt för morötter. Läs mer om Mariannes Farm. Se sid 9. Anna Wendt Matstylist Anna Wendt är matstylist och har tagit fram de härliga recepten på mellandagsmat i det här numret. Anna har förstås också tänkt ut den fina miljön. Se sid 42.