Elmia Game Fair ZAZZI INSPIRERAR Förläng hållbarh
eten på ditt viltkött! innovations innovations innovations www.status.si www.status.si www.status.si Status Vaccumförpackare SV2000 Med Vakuumförpackaren SV2000 förpackar du dina livsmedel enkelt. Torkade köttprodukter är särskilt känsliga för yttre påverkan. Genom att packa i vakuum när köttet smakar bäst kan du bevara dess kvalitet på ett snabbt och enkelt sätt. Även olika sorters ost, särskilt hårdost, går utmärkt att vakuumpacka. Hållbarhet av färskvaror (frukt, grönsaker, kött) förlängs upp till fyra gånger. Genom att vakuumpacka maten, frysa den och sedan tina upp i kylskåpet bevarar du dess kvalitet och smak. Pris i din Jaguarbutik fr. 1.995:A tt ta jägarexagöra-lista, men står på min att säger Alexandra Zazzi och sätter rottweilerkorsningen på duschen för att skölja av flat coated retriever/ efter Kimmy dagens timslånga promenad. Alexandra har inte ont av dåligt väder, vill hon gå ut och det regnar, ja, då går hon ut och hon älskar att vara ute i naturen. – Jag är lite av en skogsmulle i hjärtat, i naturen kommer jag nära mitt inre jag och jag gillar att få använda min inre styrka så det gör inget om det är lite blött och kallt, säger hon och konstaterar att hon till skillnad från en del andra deltagare alltid kände sig trygg i naturen på Robinson-ön under tv-inspelningen för lite drygt tjugo år sedan. Gillar självhushållning Och trots att hon ännu inte tagit steget tycker hon också om den självhushållande tanken att gå ut i naturen, leta upp ett byte, skjuta och sedan ta tillvara på köttet. – Det är lite av ”ut och jaga en mammut-känsla i det” som jag gillar. Och så finns en värdegrund som jag tycker är underbar. Sen är jag inte sådan att jag äter kött hela tiden, men när jag väl äter kött vill jag äta rätt sorts kött, kött av bra kvalitet och gärna så miljömässigt vettigt som möjligt. Där är viltkött jättebra. Vi pratar en stund om hur dagens samhälle fjärmat sig från råvaran i dess naturlighet och Alexandra berättar om när hon pratade med en kompis om smoothie på svarta vinbär från trädgården. – Svarta vinbär, sa hon, det har jag inte ätit sedan jag var liten. Och så är det ju för många. Det är inte så vanligt med svarta vinbär eller krusbär i butiken. Att då kunna skjuta sin köttbit, plocka vinbär och göra gelé och ta upp potatis från det egna landet ger en speciell känsla av stolthet – och smak. – Mat behöver inte vara så komplicerat. Med viltkött räcker det i princip att lägga det i stekpannan med smör, salta och peppra och skaffa sig en helt underbar rätt. Smakpaletten blir mycket större. Vilt på matsedeln Under mässdagarna samarbetar Alexandra med mässans restauranger och tar fram rätter som passar till tusentals portioner. Exakt vad matsedeln kommer innehåll är i skrivande stund inte klart. – Men jag tror att det blir en finare styckdetalj av vilt som halstras i panna och serveras i tunna skivor på crunchig sallad. Jag har tänkt gå på svenska smaker, men det kan också bli någon form av crosskitchen. Hon kommer också att stå på scenen, laga mat och inspirera. JAGUARMAGASINET.SE | NR.4 ÅR 2019 69 Har du en massa småbitar av olika typer av vilt i frysen som du inte vet vad du ska använda dem till? – Gör färs! Från färs kan man göra allt. Och det går jättebra att blanda färs från olika typer av vilt. Jag vill ge så mycket inspiration som möjligt! Alexandra Zazzis bästa tips för småbitar