NG Gbg 1
VILT PÅ VASAPLATSEN Camilla Simonsson med persona
l bjuda in till avsmakning, blommor och vin. VASAPLATSENS NYA KROG Vilda består av en restaurangdel som rymmer cirka 30 gäster. Menyn där består av en sjurätters avsmakningsmeny där fokus ligger på vilt. UTÖVER DENNA ERBJUDER restaurangen även en blom- och vinbar som rymmer ett drygt tiotal gäster. Här serveras viner från små producenter i Sverige och Europa, och det kommer alltså även gå att köpa blommor på plats. Restaurang Vilda ligger på Vasagatan 40. KROGNYHETER Detta händer i krogvärlden just nu. TEXT: REDAKTIONEN BAR LA LUNE BYGGER UT Naturvinsbaren får en filial modell större i grannlokalen. BAR LA LUNES kommande systerkrog Angeli är döpt efter producenten med samma namn, som råkar vara just den producent som ligger bakom vinet La Lune. Cirkeln blir således sluten någon gång i månadsskiftet mars-april då Angeli öppnar. PLATSEN ÄR LOKALEN bredvid Bar La Lune, och Angeli kommer att ha plats för knappt 30 gäster. Inriktningen är vinbar, medan Bar La Lune kommer att dra lite mer åt restauranghållet och erbjuda bordsbokningar. Bar La Lune öppnade 2018 på Vasa Kyrkogata 1. O/O BREWINGS BAR ÄR HÄR Bangatan har fått ett nytt öltillhåll. CREPERI & LOGI TILL GÖTEBORG Kedjans fjärde filial öppnar på Övre Husargatan. OLOF OCH OLLE Andersson har öppnat dörrarna till baren som bär samma namn som bryggeriet de driver. Platsen är Bangatan 22 och restaurangchefen heter Björn Svensson. 52 NÖJESGUIDEN | NR 1, 2022 PÅ DEN KORTA menyn ryms pasta och plocktallrikar, god och enkel mat som passar bra till öl, och i kranarna rinner såväl Pivot som andra brygder. ÄGARNA BAKOM CREPERIE & Logi har tagit över puben Lilla Jameson som stänger lagom till årsskiftet, och planen är att öppna den nya krogen i mars. KEDJAN ÖPPNADE SIN första restaurang i Visby 2006 och har sedan dess hunnit etablera sig i såväl Åre som Stockholm. Målet är att ha totalt tio restauranger i Sverige.