Café&Convenience folder 1
Grädde och sylt i all ära… Vill du servera en lun
ch som inte bara passar barnen är det raggmunkar, rot frukt splättar och lite matigare pannkakor du ska satsa på. Det är trendiga lunch rätter som är enkla, snabba och relativt billiga och som du kan variera i all oändlighet. Sätt din egen prägel genom att variera mellan toppingar och servera dem vikta, rullade eller öppna. Eller varför inte som ekologiska eller gluten- och laktosfria? SÅ HÄR LYFTER DU PANNKAKAN TILL EN HELT NY NIVÅ. Pannkaka med picklad kålrabbi och fröpesto Bred ut en grov hummus eller böncrème* och lägg på fint strimlad rödkål och picklad kålrabbi* eller annan grönsak. Toppa sedan med en fröpesto*. Pannkaka med fetaost och karamelliserade pumpafrön Bred ut turkisk yoghurt och lägg sedan på rotfrukts-/rödbetsspaghetti eller rivna rotfrukter, gärna med varierande färger. Smula över fetaost eller getost av chevresort och strö på karamelliserade pumpafrön*. Toppa eventuellt med någon charkprodukt eller bönor om du vill. Raggmunk med rödlöksmarmelad och bacon Bred ut crèmefraiche med smak av dijonsenap eller en rostad rotsellerikräm. Lägg på en blandning av fint strimlade kålsorter, rå eller lätt rostad och toppa med rödlöksmarmelad eller stekt rödlök och krispigt bacon. Rotfruktsplätt med lax och broccoli Bred ut en majonnäs smaksatt med japansk soya*. Lägg sedan på rå broccoli och gurka. Toppa med saltrostade solrosfrön, svarta bönor eller lax. Tips! För att få till en så bra matupplevelse som möjligt, tänk dig att det du serverar till pannkakan är uppbyggt av tre delar: KRÄM Till exempel smaksatt turkisk yoghurt, hummus, bönröra eller guacamole. KRISPIGA GRÖNSAKER Till exempel olika former av råkostsallad, gurka, rå broccoli eller finstrimlad kål. PROTEIN Till exempel bönor, linser, getost, skinka eller kallrökt lax. *Se recept på cerealiafoodservice.se/recept Som om du gräddat dem själv. Kungsörnen pannkakor, raggmunkar och rotfruktsplättar är av högsta kvalitet och smakar fantastiskt. De är gräddade i svensk rapsolja och gjorda på svenska ägg, mjölk och mjöl. Och i raggmunken hittar du lokalt odlad potatis. Alla har ett hemlagat utseende, är styckfrysta och enkla att hantera och värma upp. Välj mellan flera tunna och tjocka varianter.