Sommarguiden Stockholm 1
KROGNYTT Foto: Malin Mörner HETT I TOALETTKÖN PÅ
NYA ART Vasastanskrogen byter adress och satsar på erotiska noveller. Det är utanför toaletterna i restaurang Arts nya lokaler som restauranggästerna får lyssna till utdrag ur novellen Servera Mig, skriven av författaren Frida Windelhed. Med sensuella ord i högtalarna, ser man möjligheten till att bjuda på romantik i en annorlunda kontext. – Vi är superglada att få vara med och höras nu när Art öppnar. Nu ser vi fram emot att få ge restauranggästerna lite extra njutning även i ett sammanhang som ofta upplevs som ganska trist – den vanligtvis oinspirerande toalettkön, säger Lisa Leuhusen som är medgrundare av Blanche Stories. Inläsare är skådespelerskan Caroline Olofsson som inte bara har arbetat men ett flertal av förlagets noveller utan dessutom är förlovad med restaurangägaren Roy Bråthen. På Art ser man fram emot att få ge restauranggästerna en extra upplevelse utöver det vanliga. – Jag brinner för konceptet ’sharing is caring’, som öppnar upp för det fina sociala samspelet och gemenskapen runt bordet. Att servera våra gäster inte bara god mat utan även lite romantik tror jag kommer att väcka nyfikenhet och skapa ytterligare samtal vid bordet, säger Roy Bråthen, Utdrag ur Servera Mig kommer att höras på Restaurang ART från den 5 juni då restaurangen öppnar i sin nya kostym på Norra Stationsgatan 65. 22 ROSENDALS TRÄDGÅRD I NY JÄTTESATSNING Paul Svensson och Jonas Bolling tar över det gastronomiska rodret. Med nästan en miljon besökare årligen räknas Rosendals Trädgård till en av Sveriges mest populära destinationer. Nu gör trädgården en av sina största satsningar någonsin då utbyggnaden står klar med ett nytt kök, ny restaurang samt ett nyrenoverat växthus. Med sig på tåget har man den nye gastronomiske ledaren Paul Svensson. – Jag har varit en trogen besökare på Rosendal i många år, så det är en ynnest att få ingå i köksteamet framöver. Jag ser fram emot att, tillsammans med Jonas och det skickliga teamet på plats, jobba med de förutsättningar som platsen ger och visa hur fantastiskt god en cirkulär måltid kan vara. Rosendals Trädgård har all potential att vara en prototyp för framtidens matsystem, en plats som kan inspirera hela världen kring hållbar matkultur, säger Paul Svensson. Jonas heter i sin tur Bolling i efternamn och har rollen som mat- och dryckesansvarig.