Sommarguiden Stockholm 1
KROGNYTT TOMMY MYLLYMÄKI TAR ÖVER BOBERGS MATSAL
Stjärnkrögaren ska skaka nytt liv i krogen på plan fyra i NK-huset. Bobergs matsal öppnade redan 1915 och namnet kommer från arkitekten Ferdinand Boberg som ritade byggnaden. – Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera nytt och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva och ser fram emot att få välkomna våra gäster i augusti, säger Tommy Myllymäki i en kommentar. Med sig har Myllymäki kompanjonen Pi Le som han även driver tvåstjärniga Aira med. Bobergs matsal öppnar i sin nya regi under sensommaren. Petter Johansson har erfarenhet från trestjärniga krogar såsom Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Frantzén i Stockholm. Det säger en del om ambitionsnivån på den nya östermalmskrogen Ergo. Menyn är av den franska skolan och bygger på fem huvudserveringar, där du som gäst har möjlighet att välja mellan två alternativ i varje servering. – Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining, säger Petter Johansson. Målet med Ergo är tämligen solklart. – Trots vår ödmjukhet inför satsningen, finns en uttalad ambition inom hela teamet att nå stjärnstatus. ERGO - STOCKHOLMS NYA FINKROG Från och med juni intar köksmästare Petter Johansson med team restaurang Gastrologiks tidigare lokaler. 23 Ergo utgörs av en matsal med 36 sittplatser samt ett chambre séparée med egen ingång. Vinlistan är kurerad av sommelier Fredrik Lundgren medan Sanna Risberg, som har erfarenhet från både svenska och internationella finkrogar, tar hand om hovmästeriet. Bakom satsningen står utöver teamet på plats även paret Patrick och Jessica Söderlund. Ergo håller öppet kvällstid tisdag till lördag.