Sommarguiden Stockholm 1
EDEN “ALLT DU BEHÖVER FINNS HÄR” För tredje somma
ren slår Stockholms lustgård upp sina grindar. Vi träffade Edens nöjesansvarige Love Garpendal. Text: Redaktion Tre somrar har gått sedan Trädgården-grundaren Jakob Grandin med entourage tog över driften av sjövillan på Kungsholmens spets och omvandlade den och dess omgivningar till ett kulinariskt och musikmässigt semesterparadis i staden. När Eden återigen slår upp sina dörrar för säsongen är det i aningen mer koncentrerad form. En ny rombar har tagit plats inuti den gamla 1800-tals villan, på övervåningen huserar klubben Loftet och trädgården har fått en champagnebar med tillhörande solläktare. – Istället för att tänka att vi behöver göra och täcka alla ytor vill vi göra det mysigare och tajtare. Vi har lagt lite mer fokus på själva huset och dess olika delar, säger Love Garpendal, innehåll- och marknadsansvarig på Eden. Love Garpendal har haft en fot med i Eden från start. Han stod bland Foto: Stefan Anderson annat bakom den italienska mackkiosken Loves Låda innan han klev över i rollen som innehållsansvarig. Dessförinnan har han en närmast tio år lång bakgrund inom musik och känns bland annat igen som en av producenterna bakom musikfestivalen Gather. – Jag har alltid haft två ben, ett i musik och ett i mat och restaurang. Att hålla på med Eden passar perfekt för mig eftersom det både är mycket restaurang men också mycket musikfokus. Här får jag ta del av båda världarna, säger han. Hur ser du på Edens utveckling de här tre åren? – Vi har experimenterat en del, försökt hitta vår identitet och hur vi vill presentera vår idé under de här åren. Förra året skapade vi en rätt stor produkt och i år kommer vi att skala ner det och göra det lite mer välpolerat. Större fokus på restau24 rangen och maten, det ska vara en lika stor del som det övriga innehållet och musiken. Sen har vi såklart öppet i bastun, kajaken och den närliggande vinbaren i år igen. Det var ju en succé. Förändringarna är ett resultat av att vi har experimenterat och testat oss fram. Nu känns det verkligen som att vi har hittat hem till vad vi vill att Eden ska vara. Kreativ ledare inom mat- och dryck är krögaren och kokboksförfattaren Sally Voltaire och i år står flera nyheter på såväl innehållsschema som meny. Bland annat har hon bjudit in ett gäng kära vänner från restaurangbranschen för ett återkommande gästspelskoncept under namnet Sallys Vänner. Temat är personliga semesterminnen och det första gästspelet inträffar den 4 juli då restaurang Racamaca styr den kulinariska kosan mot Spanien.