Hemlagat 1
TRENDRAPPORT S v e n s kt & nygamma lt DET STÖRRE
PERSPEKTIVET RÅKOSTEN REVOLUTIONERAR 5 Recept som förändrar världen Närproducerat och hållbart är inte bara en trend på finkrogarna. Även vi konsumenter blir alltmer medvetna. Men det kan vara en utmaning att få till rätter som både är klimatsmarta och hälsosamma till vardags, något som miljöforskaren Johan Rockström fångar upp i sin kokbok Eat Good, som han skrivit tillsammans med doktoranden Victoria Bignet och stiftelsen EAT:s grundare Gunhild Stordalen. — Om vi vill ha en bra framtid för mänskligheten och en hälsosam och hållbar framtid, måste vi få till en omställning kring mat, menar Johan Rockström. Och allting börjar med maten. De miljömedvetna recepten, som huvudsakligen är inspirerade av nordiska råvaror, har kocken Malin Landqvist tagit fram. Boken bjuder också på tips och inspiration till hur man bäst tar hand om maten så att den håller längre, plus tänkvärda tips på hur det går att göra val som verkligen kan påverka vår miljö. (Boken är utgiven av bokförlaget Max Ström.) 36 HEMLAGAT I boken Eat Good: Recept som förändrar världen, av Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist och Gunhild Stordalen (bokförlaget Max Ström) finns recept på hur råkost blir något helt nytt — med nyttiga oljor, smakrika kryddor och knapriga nötter och frön. B I LD: WOLFGANG KLEINSCHMIDT, UR BOKEN EAT GOOD