Jaguarmagasinet SE - Juni/Juli 2023 1
Jaguarkockens sommarrecept WALDORFSALLAD & GRILLA
D VILDSVINSKARRÉ Waldorfsallad Portioner: 6 personer Ingredienser: 200 g Rotselleri 1 st Grönt äpple 2. Tid: ca 30 min • • • 1 dl Blekselleri • 1 dl Majonnäs • 1 dl Crème fraiche • 1 msk Dijonsenap • 1 msk pressad citron • Salt & peppar Gör så här: 1. Skala och riv/skär rotsellerin i små strimlor, blanchera(koka) i saltat vatten med citron i ca 30 sec. Låt hänga av i ett durkslag. Skär ner äpplet och bleksellerin i fina tärningar. 3. Blanda allt med majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka upp med salt och peppar. Cognacgravad älg Portioner: 6 personer Ingredienser: • • 300 g älgstek (skär bort ev. senor) 1/2 msk enbär • 1 msk torkad timjan • 2 msk salt • 2 msk socker • 2 cl cognac Tid: ca 15 min + 3 dagar för gravningen Gör så här: 1. Putsa köttet och dela på längden, så den är ca 4cm i diameter. 2. Mortla/krossa enbär och timjan något. 3. Blanda salt, socker, enbär och timjan i en bunke, fördela ut det runt om köttet och massera in detta väl. 4. Lägg allt i en plastpåse, tillsätt cognac och förslut påsen väl. 5. Lägg i kylen och vänd om köttet i påsen några gånger om dagen. 6. Efter 3 dagar i kylen är den klar för servering! Ett riktigt hantverk kräver att vara ute i god tid - men belöningen är desto större. Planera rätt och servera en minnesvärd smakupplevelse! JAGUARGRUPPEN.SE | JUNI/JULI 2023 73