Jaguarmagasinet SE - Juni/Juli 2023 1
Jaguarkockens sommarrecept WALDORFSALLAD & GRILLA
D VILDSVINSKARRÉ Grillad vildsvinskarré med spansk potatistortilla SERVERAS MED MOJO ROJO, SALSA VERDE & PIMIENTO DE PADRON Portioner: 6 personer Ingredienser: 1 kg vildsvinskarré 700 g kokta potatisar 1 röd lök 2 st tomater 2 st grillad paprika 6 ägg 1,5 dl mjölk 250 g pimiento de padron Salt &pPeppar smör Tid: ca 1,5 timmar • • • • • • • • • • Gör så här: 1. 2. 3. Sätt ugnen på ca 200 grader. Spansk potatistortilla Skiva de kokta potatisarna och lägg ett lager i smorda porslinsformar eller ugnssäker form. Skala och skiva löken, dela ner tomaten och grillade paprikan i mindre bitar. Stek i panna med lite smör, salt och peppar tills grönsakerna mjuknat något. 4. Lägg ett lager stekta grönsaker ovan potatisen och avsluta formarna med ett lager skivad potatis. 5. Knäck äggen i en bunke och tillsätt mjölken, lite salt och peppar. Vispa väl och fyll upp formarna/formen så du täcker potatisen. Baka i ugnen tills de fått färg och släppt från kanterna. Vildsvinskarré 6. Skär upp karrén i skivor, krydda och grilla skivorna ordentligt på varje sida. Låt köttet vila I värmen av grillen tills köttet når 70 grader. Pimiento de padron 7. Grilla eller stek pimiento de padron i ganska hög värme, saltas innan servering. Servera med klassiska spanska såser som salsa verde och mojo rojo. 1 2 7 Grilla eller stek pimiento de padron i ganska hög värme & salta innan servering 74 JAGUARGRUPPEN.SE | JUNI/JULI 2023