Nöjesnytt Helsingborg 1
PÅ DAGEN SNABBT OCH FRÄSCHT, PÅ KVÄLLEN AVSLAPPNA
T OCH TRIVSAMT text: Christel Molin foto: Pressbilder Vid Helsingborgs nya landmärke, Prismahuset i Oceanhamnen, öppnar Brasseriet Helsingborg som en given mötesplats för både luncher och middagar med vänner i kontorshuset Prisma i september i år med Stefan Mildén som en av de tre delägarna. Han driver sedan tidigare SMAK i Helsingborg tillsammans med sin fru och ser Brasseriet som en bra expandering av deras verksamhet. - Det här blir stans bästa restaurang, på stans bästa läge. Bästa i den mening att det blir enkelt och trivsamt i kombination med vällagad mat på bra råvaror. Kommer man hit, ska man känna den avslappnade stämningen, hur allt andas kärlek och glädje, samtidigt som man känner pulsen av staden. Man ska känna sig som hemma, helt enkelt, säger Stefan. Med den nya bro som blir färdig i sommar från Helsingborgs resecentrum blir restaurangen den första i området med möjlighet att locka både Helsingborgare och hitresta. På vardagarna kommer det att serveras lunch med hög klass med bland annat flera olika sallader att välja mellan och på kvällen byts menyn till säsongsbaserad a la carte. En middag kan då avnjutas i solnedgången med fokus på både puls och familjär miljö. - För att lyckas är det avgörande att vi lyssnar på våra gäster och möter deras önskningar, säger Stefan vidare. Det går väl ihop med fastighetsägarens ambition att göra Oceanhamnen till en levande stadsdel. Platsen är speciell och alla kommer att känna till Prisma. Med nätverks- och inkubatorsmiljön HETCH i bottenplan är det självklart att huset också ska rymma en bra restaurang. Brasseriet kommer att ha öppet alla dagar i veckan med några paradrätter på menyn såsom räkmacka, Moule frites och pepparstek. Det blir säsongsanpassade menyer med fokus på råvaror av hög kvalitet. Det kommer också att finnas ett stort sortiment av vin och hantverksöl från mikrobryggerierna i trakten. Den 3–4 september öppnar Brasseriet med premiärkvällar, men bordsbokningen öppnade redan 1 maj. De tar emot bokningar på 042-44 255 00 eller bokning@brasseriet.se så att du kan säkra din plats till hösten. Menyn kan du redan nu se på deras hemsida www.brasseriethelsingborg.se . En höst med mycket kärlek, värme och god mat utlovas! 42 | nojesnytthelsingborg.se