Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Varg, vildsvin och älg
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Älgförvaltning
Svensk Jakt Bockjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av hölstersäckar
Svensk Jakt Vargens år
Svensk Jakt Vildsvinsläget län för län
Svensk Jakt Trofé - guldgaltarna
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Vilt på grillen i sommar VILTSMAK » Vi
lt på grillen i sommar RECEPTET Grillsäsong och fullt med viltkött i frysen. Vilka delar ska jag välja till grillen? Hur ska jag krydda? Kent Rörland, köksmästare på Öster Malma, ger sina bästa grilltips. V i frågade köksmästare Kent Rörland på Öster Malma där det varje torsdag, fredag och lördag hela juli anordnas viltgrillkvällar med olika sorters viltkött, sallader, såser och röror. – I stället för att marinera kött et före grillningen: gnid in det med torra kryddor före grillningen och pensla med glaze mot slutet av grillningen, tipsar Kent. Varför blir kött så gott när man grillar det? – När man låter kött grillas över glöd så att det får lite bränd yta frigörs flera hundra smakämnen. Det kallas Maillardeffekten, och för att den ska uppstå krävs en temperatur på 140–165 grader och uppåt, vilket är svårt att uppnå på den vanliga spisen. Grillvärmen startar en kemisk reaktion mellan aminosyror och kolhydrater som bildar nya smakmolekyler. GRILLA VILTBURGARE Det viktigaste när man grillar burgare är att inte vända för tidigt. Köttet måste få en rejäl stekyta för att inte fastna på grillgallret, säger Kent Rörland. Ca 120 g viltfärs per person Salt Peppar Worcestershiresås, en skvätt Tillbehör Bacon Cheddarost eller västerbottensost Picklad lök Salladsblad Kent Rörland, köksmästare på Öster Malma. SVENSK JAKT Nr 7 2023 Krydda färsen och forma burgare. Lägg på grillen. Vänd när burgaren fått en fin stekyta. 79 Så här serverar Öster Malma sina viltburgare: på en planka, med bitar av grillade tomater och picklad rödlök.
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer