Nolltretton 1
KROGPROFILEN Missa inte Jazzfredagarna på Olympia
Da Vinci där Åsa Tåhlin bjuder på soft jazz. Den 26/4 och 10/5 är två datum att anteckna i kalendern. Visst minns ni Pianobaren på Ekoxen? Med start den 26/4 är den tillbaka med vackra toner, skönt häng och smakrika middagar. Norins ost håller i en Ost- och vinprovning på Pinchos den 15/5. Sex ostar och tre viner provas. Njuuut! Den 4/5 blir det liveklubb i metallens tecken på L´Orient. Fem band med svårtydda loggor lirar, bland annat Sanctrum. 50 dagar kvar till studenten, det firas med en stor 50-dagarsfest på Platå den 27/4. Snart är sommaren här! Emma serverar mat med kärlek Text: Camilla Larsson Foto: Pressbild För östgötska Emma Shields är matlagning mer utav en livsstil än ett yrke där hennes stora kärlek för mat driver henne att fortsätta utvecklas. I våras blev hon utsedd till årets Rising Star av restaurangguiden White Guide. H on är uppvuxen i Boxholm, som liten fick hon vara mycket med sin farmor i köket. Där föddes intresset för matlagning som sedan växte till något större. – När jag gick på högstadiet tog jag över matlagningen hemma. Jag älskade att stå i köket och laga mat. Hotell- och restaurang blev ett givet gymnasieval, berättar Emma. I gymnasiet började hon även tävla inom matlagning och har bland annat meriter från yrkes-VM, Årets Kock och juniorkocklandslaget. – Jag är en tävlingsmänniska så för mig är det en väldigt rolig bonus och utmaning att få tävla. Sedan är det så klart jobbet som man utför i restaurangen som spelar störst roll, säger Emma. EGET FÖRETAG Hon har även jobbat på flera olika restauranger som har en eller två stjärnor i Guide Michelin. Hennes karriär började på PM & Vänner i Växjö innan hon flyttade till Stockholm och fortsatte sin karriär. I höstas valde hon att satsa på det egna företaget By Emma Shields. – Tidigare har jag haft en enskild firma lite vid sidan av heltidsjobb, men jag kände att nu var det dags att starta eget på riktigt. I mitt företag gör jag massa olika saker så som företagsevent, mat46 NOLLTRETTON Vad är det bästa med restaurangbranschen? – Man blir aldrig fullärd. Sedan är det fantastiskt roligt att få skapa något som genererar glädje för andra. Det är mycket variation och man får träffa så många härliga människor. Vad är viktigt för att lyckas som kock? – Att man behåller kärleken till maten och är närvarande i alla moment. Det blir lätt att man gör saker på rutin efter ett tag men eftersom varje gäst är unik så krävs det att man levererar mat med kärlek hela tiden. FAKTA Emma Shields Ålder: Snart 29 år Bor: Stockholm Yrke: Egen företagare/kock Intressen: Matlagning, träna och åka snowboard. Favoritmat: Raggmunk Vill resa: Till Lofoten och vandra. Lördagen den 25 maj är det dags att kicka igång sommaren när Quality Hotel The Box bjuder in till Summer@TheBox. Det blir en lyxig förfest som, för de som vill, startar redan klockan 14:00 i The Wellbox. Med kalla drycker och varma pooler med champagnebubblor levereras en riktig poolpartykänsla. På uteserveringen spelar DJ och artister för att se till att stämningen är på topp från start. Efter detta härliga avstamp fortsätter sedan kvällen med en grillbuffé och goda drinkar på uteserveringen. Självklart med en fortsatt bra stämning från DJ och musik. När klockan så småningom börjar närma sig utgång kan man välja antingen om man vill ta sig in till stan och fortsätta festen eller övernatta på hotellet för att sova ut ordentligt och börja söndagen på bästa sätt med en riktigt god hotellfrukost. Krävs föranmälan? –Föranmälan krävs för maten till q.thebox@choice.se, men vill man bara hänga här och ta en drink så är det bara att droppa in under kvällen när man känner för det. Jag tycker att det här ska bli jättekul. Det är första gången som vi har DJ utomhus, samt en grillbuffé. Det kommer att bli en riktigt lyxig förfestkänsla där vi verkligen kickar igång sommaren, säger Carl-Henric Fjäll som är Sales Manager på Nordic Choice Hotels. (CL) lagningskurser, hemmamiddagar och produktlanseringar. Jag älskar att jobbet är så varierat och att jag får utvecklas i rollen att bli en bra ledare med tiden. KICKA IGÅNG sommaren med en lyxig förfest