AMES 1
TEXT: PER GUSTAFSSON FOTO: PRESSBILD Dimman Anast
asopoulos, Anna-Karin Thörne, Petter Askergren och Oskar Jakobsson. CIRCLE K + KÄK = SANT Att bensinstationer är mer än bara drivmedel och torkarblad är sedan länge ett välkänt faktum. Innovativa lösningar har tagits fram under åren för att kunna driva vidare bemannade stationer. Numera kan man äta sig mätt och samtidigt handla hem det viktigaste till kvällens middag. I väntan på deras nästa drag presenterar Circle K och KÄK en förlängning av deras påbörjade samarbete och visar en väg som ett sätt att ytterligare marknadsföra sig och stärka sitt varumärke. Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK är Circle K Sveriges största hamburgerkedja. Nu följer man upp samarbetet med KÄK-grundarna Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson med en ny hamburgare – den starka HKB pebre. HISTORIEN BÖRJADE NÄR de tre barndomsvännerna och grundarna av KÄK, Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson, kontaktade Circle K med en idé om att det borde finnas en ”Håll käften”-god hamburgare längs med de svenska vägarna. Idéen blev verklighet och nu, ett drygt halvår senare, är det dags att följa upp med en ny smak på burgaren. — När vi gick in i samarbetet visste vi att KÄK var en väldigt uppskattad hamburgerrestaurang och att de skulle leverera riktigt bra burgare. Men vi hade aldrig kunnat drömma om all den positiva respons som vi har fått efter lanseringen. Ibland dyker det upp tillfällen som bara känns helt rätt och då gäller det att våga satsa och köra på, så därför känns det både roligt och självklart att fortsätta samarbetet med Petter, Dimman och Oskar på KÄK, säger Anna-Karin Thörne, kategorichef Food på Circle K Sverige. NYA HKB PEBRE är en burgare på 140 gram, sous vide-tillagad för den saftigheten och smakens skull, som serveras på ett briochebröd tillsammans med dubbel hamburgerost och KÄK:s hamburgerdressing. Och det är den nya pebre-salsan som KÄK tagit fram som får den nya burgaren att verkligen sticka ut. TRADITIONELLT INNEHÅLLER DEN chilenska tomatsalsan pebre bland annat koriander och vitlök. KÄK:s variant är gjord på röda cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar. — Kombinationen pebre och burgare är en oväntad succé. Det är något med att salsan är fräsch samtidigt som den har lite drag. Alla som äter pebre-salsan blir helt sålda, säger Petter Alexis Askergren. HKB pebre serveras på alla Circle K:s 295 fullservicestationer runt om i landet. n HKB pebre serveras exklusivt på alla Circle K:s fullservicestationer och kostar tillsammans med dryck 89 kr. 32