Buffé 1
INNEHÅLL #02 FEBRUARI DEN SÄGER BARA SWISH! Månad
en februari alltså. En riktig mellanmånad där vi har tackat av det som varit och vänder längtande blickar framåt efter det som komma ska. Som semmeltider. I detta nummer av Buffé hyllar vi vår klassiska, älskade semla, men också andra fyllda bakelser till fikastunden. UNDER DENNA KORTA MÅNAD ska vi hinna med sportlov, vinteraktiviteter och festivalmys. Men nu har också vardagen infunnit sig på riktigt. ATT LAGA VARDAGSMAT är för många ett nödvändigt ont. Vi bläddrar i vårt begränsade mentala middagskartotek och plockar ofta fram det gamla vanliga. På sidan 27 vill vi inspirera till nya, budgetvänliga vardagsfavoriter på middagsbordet. Smaklig måltid! I T 30 Hanna Dunér, chefredaktör Sätt piff på vardagsmaten med kycklingfärs på sid 27. Månadens matmåsten 17 FESTIVALSNACKS Utmana barnen i att laga tanghulu! 22 35 SOPPA Dansk fastlagssemla på sid 25. Februaris söndagsprepp frestar med krämig morotssoppa med quasadillas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. 3 BUFFÉ #02/2025 EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. SEMMELTIDER Testa vår oemotståndliga variant med rostad mandelmassa. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA Kundservice 033-47 47 90 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på ICA Reklam Chefredaktör Hanna Dunér Redaktionschef Johan Stephan Matredaktör Julia Nordfors Thielen Skribent Kristina Blom Projekt- och produktionsledare Michaela Holmeskog Art director Pernilla Stenborg Grafisk designer Emelie Bergqvist Produktion ICA Reklam Repro Markus Dahlstedt Tryck Eversfrank, Meldorf ICA Sverige Truckgatan 15, 442 40 Kungälv Epost bufferedaktionen@ica.se Hot dogs för alla smaker – Lisa Walléns grillrecept på sid 9. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 3 N 0 I Å A R M A V A M R A Å T I 0 N 3 S P • I N R A O T I I A O N I • 3 N 0 I Å A R A V M T S P R T V T S • P N I R A O
Buffé Hot dogs för alla smaker – Lisa Walléns gril
lrecept
Buffé FESTIVAL- SNACKS Utmana barnen i att laga ta
nghulu!
Buffé SEMMELTIDER Testa vår oemotståndliga variant
med rostad mandelmassa.
Buffé Dansk fastlagssemla
Buffé Sätt piff på vardagsmaten med kycklingfärs
Buffé SOPPA Februaris söndags- prepp frestar med k
rämig morotssoppa med quasadillas.