Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Tisdagar hos Tommy Planering. Förberedels
er. Lugn. Tålamod. Och kärlek. Så fixar den kanske störste
Hemlagat Säsongssmak med finess Vi utgår från det
som är i säsong just nu och lagar rätter med djupa höstsmak
Säsongsskörd Pl ommon, ma j s, äpp le och rot s e
l l e r i med rökt paprikaoch dillsmör Grillad majs / Recept Plommon Lammburgare med plommonchutney och getost Lammfärs är ett fantastiskt alternativ till nötkött i burgare. Här smaksatt med rosmarin som passar perfekt tillsammans med syrliga plommon och getost. 4 port / 1,5 h Plommonchutney 700 g färska plommon 1 stor gul lök, ca 300 g 1 1/2 dl russin 150 g muscovadosocker 1/2 tsk chilipulver 1 tsk salt 2 tsk senapsfrön 2 1/2 dl äppelcidervinäger 1 kanelstång Burgare 500 g lammfärs 1 tsk salt 2 stora stjälkar färsk rosmarin 20 g smör Tillbehör 100 g mjuk getost 1 dl crème fraiche 1 silverlök 1 påse blandad sallad, 70 g 4 Garant brioche burger buns 1 påse Garant sweet potato fries, 500 g Plommonchutney: 1. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Skala och grovhacka löken. 2. Lägg plommonen och löken i en stor rostfri panna tillsammans med russin, socker, chili, salt, senapsfrön, vinäger och kanelstång. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 60–75 min, rör om för att minska risken för att det bränner fast i botten. 3. Chutneyn är färdig när den är djupt lila, vätskan har dunstat och den börjar fastna i botten av pannan. Häll över i rena glasburkar. Burgare: 1. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt rosmarinstjälkar och stek tills krispiga. Lyft upp stjälkarna från smöret och finhacka dem. 2. Lägg lammkött i en skål tillsammans med 1 tsk salt, smör och rosmarin. Forma till fyra jämna bollar. Använd en hamburgerpress eller två små tallrikar för att platta ut till fyra tunna biffar. Tillbehör: 1. Blanda getost med crème fraiche i en skål. 2. Tillaga sötpotatis-pommes enligt anvisningar på förpackningen. 3. Grilla eller stek burgarna i några minuter på varje sida. 4. Servera med tunt hyvlad lök, salladsblad och en klick av chutney och getostblandning. Tips! Den chutney som blir över kan du använda på smörgås eller till fläskrätter. Majs Grillad majs med rökt paprika- och dillsmör och riven fetaost Söt och smörig majs får djup smak av rökt paprika. Vill du inte grilla den kan du steka den. 4 port / 30 min 4 färska majskolvar 1 msk rapsolja 80 g normalsaltat smör 36 Hemlagat och riven fetaost Majskolvar vill vi tillaga så nyskördade som möjligt, så att de inte tappar spänst och smak.
Hemlagat Söta bullar à la Bak Ett kvarter i Hökarä
ngen i Stockholm har fått nytt liv tack vare doftande bulla
Hemlagat Är eko logiskt? Vi har ställt alla frågor
kring varför eko är ett bra val.
Hemlagat Supé med sälta En sen middag, i en smörgå
s, med havskräfta. Ljuvligt!