Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Tisdagar hos Tommy Planering. Förberedels
er. Lugn. Tålamod. Och kärlek. Så fixar den kanske störste
Hemlagat Säsongssmak med finess Vi utgår från det
som är i säsong just nu och lagar rätter med djupa höstsmak
Hemlagat Söta bullar à la Bak Ett kvarter i Hökarä
ngen i Stockholm har fått nytt liv tack vare doftande bulla
Hasselnöts- och chokladcraquelin Craquelin är ett
franskt bakverk med en deg som påminner om brioche. De här bullarna smakar fantastiskt av choklad och hasselnöt. Conrad bakar med ren hasselnötsmassa i krämen, men du kan använda t ex Nutella. ca 30 bullar / 60 min + jäsning* Deg 50 g jäst 5 dl mjölk 70 g ljus sirap 8 äggulor 1,1 kg vetemjöl Hasselnötskräm 5 dl mjölk 1 ¼ dl strösocker 8 äggulor 3 msk majsena 25 g smör 75 g hasselnötsmassa alt Nutella Deg: 1. Lägg jästen i en bunke till en hushållsassistent och tillsätt först lite av mjölken så att jästen blandar sig. Tillsätt resten av mjölken, sirap, äggulor och mjöl och kör 9–10 minuter på den lägsta hastigheten. 2. Låt degen vila i 60 minuter och tillsätt sedan smör och salt. Degen ska vara slät och elastisk. 3. Vänd ner 300 gram av chokladen i degen och blanda några varv så den fördelas jämnt. 4. Rulla degen till bollar som ska jäsas till ca dubbel storlek. 5. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Hasselnötskräm: 1. Koka upp mjölken med halva mängden socker. 2. Rör ihop resten av sockret med äggulor och majsenan. 3. När mjölken kokar, häll den först över bunken med äggulor och rör om och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda ca 2 minuter under ständig omrörning. 4. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smör och hasselnötsmassa/Nutella. 5. Låt svalna i kylen. Bullar: 1. Använd en sprits och spritsa ner krämen i mitten av varje bulle. 2. Grädda 12–15 minuter i 200 grader varmluft. 3. Riv choklad över bullarna när de har svalnat. 350 g smör 1 msk salt 4 00 g fint hackad mörk choklad Hasselnöts- och chokladcraquelin He lm agat 45
Hemlagat Är eko logiskt? Vi har ställt alla frågor
kring varför eko är ett bra val.
Hemlagat Supé med sälta En sen middag, i en smörgå
s, med havskräfta. Ljuvligt!