VellingePosten nr 2 2023 1
28 Mike Arvbloms Pizza The best pizza in town! Om
man kommer på ljungheden och kör mot rondellen som tar dig till Skanör eller Falsterbo, ska du svänga till vänster när du når rondellen. Kör en bit på Strandbadsvägen och när du väl närmar dig synlig bebyggelse bredvid vägen som du kör på, har du nått pittoreska Falsterbo. Där till höger, i en byggnad utformad som det coolaste strandställe, ligger pizzerian som har något helt unikt i Sverige! Där inne huserar Mike, pizzabagaren som är världsmästare på att baka pizzor. Inte bara det. Han sitter dessutom, sedan flera år tillbaka med i de största tävlingar i världen när det gäller pizzabakning. Själv tog han sin egen världsmästartitel i Las Vegas. Alla trender inom pizzabakning upplever han genom sin jurymedverkan i alla olika länder och detta tar han med sig till sin egen pizzeria. Nuförtiden erbjuder de två varianter av pizzabotten, Napoli och Roman. Man kan välja den tunnare pizzabotten som kallas Napoli eller den kraftigare surdegsbotten som har en historia som går tillbaka över 110 år i tiden. Glutenfria pizzabottnar är en självklarhet för dem att kunna erbjuda och med detta sagt så ger allt detta dem toppbetyg i pizzautbud. De berättar att de särskiljer den glutenfria degen med alla köksredskap också innebär att en kund med glutenintolerans inte ska ha minsta rädsla att få i sig något som kan göra kunden sjuk. Pizza ska ju njutas oavsett deg. Dan, som är Mikes parhäst när det gäller all marknadsföring, tävlingar och kontakter med alla deras samarbetspartners, säger det att de vill bara ha de bästa råvarorna på sina pizzor och kan man få en smakbit av italiensk pizza i Falsterbo, så varför inte. Ett av deras fokus ligger på att kunna ge kunden det skandinaviska, unika pizzabakandet och det nya, innovativa inom den nordiska pizzaindustrin. Detta gör de genom att anordna men även samarbete med Danmark, Sverige, Finland och Norge. Mike är världsmästare i pizzabakning och även grundare till Pizza Champion Cup SM utöver att han driver pizzerian. Sägas här ska också att de har hel del andra rätter på menyn och även goda efterrätter som man kan beställa. Mike är en av några huvuddomare i Italiens World Pizza Championship där han dömer tillsammans med flera kända ansikten som Italiens tv-kändis- och Netflix-stjärna Gabriele Bonci. Han har även engagerat sig i det stora pizza-eventet i London varje år och även varit delaktig i pizzatävlingar i Bulgarien, Kina och Ryssland för att nämna några fler länder. Summa summarum så har han fått prova tusentals pizzor under åren och därifrån kunna välja ut vad som är det bästa, godaste och populärt i pizzaväg. Nästa poli Style – MIKE FAMOUS SEASON PIZZA med Californa hot sause bredvid på plats i Falsterbo eller varför inte beställa hem? Idéer till att utveckla sina pizzor kommer in hela tiden hos dem och kunden ska veta att de alltid jobbar med maten i sitt hjärta, bästa kvalitén på råvaror och alltid ett trevligt bemötande när man kommer som gäst till dem. Bild till vänster: Mikes pokal som han vann i Las Vegas. Han bär nu den ärofyllda titel världsmästare inom pizzabakning. De planerar för att expandera och öppna på fler ställen men vill man inte vänta och se om de i framtiden kommer dyka upp på din ort så ta dig till Falsterbo och sätt tänderna i en tunn, krispig pizza eller varför inte en surdegsbakad pizza med godsaker på? Text och foto: Sofia K E stora, officiella tävlingar och events med en hög kvalité och dessa tävlingar och events arrangeras överallt runtomkring i Skandinavien. Inte bara det att de äger en pizzeria som har en urmysig miljö både ute och inomhus utan de anordnar även pizzatävlingar i flera länder. Samarbete sker med Italien och deras World Pizza Championship vecka (läs v.7) kommer han vara i Norge och döma med Michelin-kocken Sven Erik Renaa. Mikes favoritpizza är Napoli Style – THE ITALIEN BURRATA PIZZA och givetvis kan du får både den och Dans favoritpizza NaVälkommen