Byggnadsarbetaren Ledare
Byggnadsarbetaren Julklappstips
Byggnadsarbetaren Byggnytt
Byggnadsarbetaren Sämsta bygget 2020
Byggnadsarbetaren Stolta jobb
Byggnadsarbetaren Att ha farsan som chef
Byggnadsarbetaren Tävling
Byggnadsarbetaren Besserwissern
Byggnadsarbetaren Gästkrönika
Byggnadsarbetaren Ögonblicket
Byggnadsarbetaren Sexuellt ofredad och uppsagd
Byggnadsarbetaren Paxad plats i boden?
Byggnadsarbetaren Du minns väl 2020 års...
Byggnadsarbetaren Byggmissar
Byggnadsarbetaren Efter jobbet EFTER JOBBET Julmat
en som avslöjar varifrån du kommer Saffranspannkaka – en självklarhet på Gotland. Julskinka, köttbullar, sill och Janssons frestelse är vanlig julmat på det svenska julbordet. Men det finns också en del regionala skillnader. Vad sägs om spekemakrill, glödhoppa eller potatiskorv? TEXT: Katarina Connheim FOTO: Mostphotos, Hans Lundholm, Privat, Wikimedia commons 1 SKÅNE, BLEKINGE Långkål. OCH HALLAND ●Brunkålen, vitkål med sirap, är en självklarhet i Skåne och Blekinge. I Halland är långkålen ett måste. Långkål är blad av grönkål som kokas i skinkspad innan den gräddstuvas och smaksätts med sirap. GOTLAND ● En favorit är glödhoppa – ett sorts rimmat, kokt lamm. Saffranspannkakan är en självklarhet på dessertbordet och gjordes från början av den överblivna julgröten. BOHUSLÄN ●Kust och hav är naturliga inslag på julbordet. Rökt och gravad fisk, flera sorters fet och urlakad sill som smaksätts på olika sätt. En annan specialitet är spekemakrill som är urlakad makrill inlagd i ättika. 48 BYGGNADSARBETAREN #12, 2020
Byggnadsarbetaren Medlemssidor