Hemlagat Trend – Nu väljer vi former som syns
Hemlagat Mat i säsong – Hemmamiddag som värmer
Hemlagat Reportaget – Erik Lundgren odlar sallad i
Tibro och är hövding på Samoa
Hemlagat De odlar sallad i Sverige – året om
Hemlagat Säsong – Välj rätt pumpa
Hemlagat Enkel och god vardag – Soppor från måndag
till fredag
God och enkel vardag One pot-tacosoppa En mustig
soppa med kryddor som värmer – och bara en enda gryta att diska. Toppad med krämig crème fraiche, krispiga nachos och färsk persilja blir det här en ny fredagsfavorit! Ca 30 min 4 port Tips: Istället för att slänga nachosmulorna som gömmer sig längst ner i chipspåsen; spara dem i en burk och använd som topping på soppor, sallader och gratänger. 1 msk olivolja 250 g nötfärs 1 medelstor lök 4 vitlöksklyftor 2 medelstora potatisar 1 röd paprika 1 tsk spiskummin 1 tsk rökt paprikapulver ½ tsk chiliflakes salt svartpeppar 1 burk krossade tomater (400 g) ½ l vatten 2 köttbuljongtärningar 1 burk kidneybönor (380 g) Servera gärna med: färsk persilja nachos jalapeños crème fraiche guacamole 1. Värm en stor kastrull på hög värme och tillsätt olivoljan. När oljan är varm, bryn nötfärsen tills den är genomstekt och har fått en fin stekyta. Nachos på toppen ger krispigt crunch i varje sked. 2. Hacka den gula löken, sänk värmen och tillsätt hacket. Stek i 3–4 minuter tills löken blivit mjuk och genomskinlig. Hacka vitlöken fint och tärna potatisen i ca 2 cm stora bitar, liksom paprikan. Tillsätt detta och rör om. Låt fräsa i ytterligare 1 minut. 3. Tillsätt spiskummin, rökt paprika, chiliflakes, salt och svartpeppar. Rör om så att kryddorna blandas ordentligt och låt fräsa ca 30 sekunder så att oljorna i kryddorna frigörs. 4. Häll i de krossade tomaterna, vattnet och buljongtärningar. Skölj av kidneybönorna och tillsätt även dessa. Rör om ordentligt. 5. Öka värmen och täck kastrullen för att få soppan att koka upp. När soppan kokar, sänk värmen och låt den sjuda under lock i ca 20 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk. 6. Smaka av soppan och addera eventuellt mer kryddor, salt eller peppar. Servera den varm och toppa med färsk hackad persilja, krossade nachos, skivade jalapeños och en klick crème fraiche och guacamole. 30 Hemlagat
Hemlagat Garanterad succé – Kalkon, på svenskt vis
Hemlagat Köksknep – Bli proffs på svamp
Hemlagat Vad blir det till middag? – Så tar proffs
en vara på rester
Hemlagat Just nu – Bara goda nyheter hos Hemköp