Hemlagat Trend – Nu väljer vi former som syns
Hemlagat Mat i säsong – Hemmamiddag som värmer
Hemlagat Reportaget – Erik Lundgren odlar sallad i
Tibro och är hövding på Samoa
Hemlagat De odlar sallad i Sverige – året om
Hemlagat Säsong – Välj rätt pumpa
Hemlagat Enkel och god vardag – Soppor från måndag
till fredag
Hemlagat Garanterad succé – Kalkon, på svenskt vis
Hemlagat Köksknep – Bli proffs på svamp
Hemlagat Vad blir det till middag? – Så tar proffs
en vara på rester
”Det är så otroligt många i medelklassen som inte
ens känner till det här skuggsamhället med människor som är hungriga och har det tufft.” Indisk gryta à la farfar "Det här är en smakrik och praktisk grytbas. Receptet är ursprungligen ett indiskt familjerecept från min farfar och jag lärde mig det från min farmor, som är en av mina största matinspiratörer! Gör ett storkok och frys in i fryspåsar. När du Frysen är något Sopköket använder maximalt i sin logistikkedja. De infrysta råvarorna eller rätterna blir som Lego-bitar som de kan bygga upp rätter och cateringmenyer med. har rester över i form av kyckling, nötkött, fisk eller rostade rotsaker, tar du bara ut en påse, tinar, värmer och äter med resterna." Ca 20 min 1 dl tomatpuré 2 ½ msk spiskumminfrö 3 msk svart senapsfrö ½ tsk bockhornsklöverfrö 1 tsk fänkålsfrö 1 krm chili, hackad 2 ½ dl rapsolja 1 1 ⁄3 kg gul lök, hackad 1. Hårdfräs tomatpurén i en separat liten kastrull på max värme i 2–3 minuter. 2. Fräs alla hela kryddor i het rapsolja tills de får brynt färg. Addera lök och sänk värmen. Fräs på låg temperatur tills löken är transparent. Tillsätt pulverkryddor och en skvätt vatten, öka temperaturen och fräs i 30–60 sekunder. 3. Tillsätt vatten och crème fraiche och låt koka ihop i 5 minuter. Danilo Mariano berättar att Sopköket har ett 20-tal samarbetspartner som Sopköket kan ”rädda” mat ifrån. Lagerhyllorna är ständigt fulla. 4. Addera allt vatten, lätt bränd tomatpuré, riven ingefära och vitlök, crème fraiche samt merparten av saltet. 5. Smaka av med ytterligare salt. Hemlagat 41 6 port 1½ msk gurkmejapulver 1 msk korianderfröpulver 10 msk ingefära, riven 10 msk vitlök, hackad 500 g crème fraiche 5 dl vatten 2 msk salt
Hemlagat Just nu – Bara goda nyheter hos Hemköp