Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 TOMS VARMA JULRÄTTER ROTFRUKTSLÅDA M
ED ANSJOVIS Gräddkoka potatis och rotfrukter till lådor och gratänger, tipsar Tom. Vinner på att lagas en dag i förväg. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 2 potatisar (ca 200 g) 2 palsternackor (ca 200 g) 2 morötter (ca 200 g) 300 g rotselleri 5 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 burk ansjovis (125 g) 200 g lagrad ost salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Skala potatis och rotfrukter. Skär i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i potatis och rotfrukter, låt koka ca 15 minuter. 3.Blanda i ansjovis och riv i hälften av osten. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 4.Häll över i en ugnssäker form (ca FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk. Välj ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot sojaeller havrebaserad grädd- och mjölkersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ. BUFFÉ 12 • 2 009 19 20 x 30 cm) och riv över resterande ost. Ställ in i ugnen 15–20 minuter tills grönsakerna är mjuka och lådan fått lite färg. VAD PASSAR ATT DRICKA TILL? På www.ICA.se/buffe tipsar Jan Samuelson om passande drycker till julbordet.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40