Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Testlagarna 2009 från vänster: Sara
Gollert, Malin Sollert, Manne Didehvar, Mikaela Fredin och Åke Nilsson. Saknas på bild gör Malin Hagman, som inte kunde komma på nyårsfesten. Ett år går så fort... – Idag vågar jag mer i köket och drar mig inte för att laga mat med främmande ingredienser, säger Malin Sollert, som bland annat upptäckt sambal oelek, citrongräs och ajvar relish under sitt år som Buffés testlagare. Sesamolja och sukiyakisås är numera stän- diga följeslagare i köket hos Manne, som också lagt sig till med nya, hälsosamma vanor av allt testlagande. – Jag har lärt mig att god och nyttig mat varken behöver ta lång tid eller innehålla kött. Den vegetariska spa-salladen med hel dinkel, avokado och blodgrapefrukt har räddat middagen många gånger, säger han. Mikaela har däremot saknat ett riktigt lång- kok. Ska hon nämna en favoriträtt under året blir det laxfi lén med kokos och lime. Åke förälskade sig i getostrisotton med ros- tade rödbetor och nötter och tycker det känns tomt när inte testlagarrecepten fortsätter att komma på posten. – Ja, de blev liksom en påminnelse om att man ska laga mat. Jag kommer verkligen att sakna spänningsmomentet i att se hur rätterna blir första gången för att sedan få skapa fritt, säger han. Sara kan inte få nog av sommarsillen under medelhavstäcke, men hon hade gärna lagat fler festrätter. BUFFÉ 12 • 2 009 27 – Jag gillade lammfi lén med gnocchi och björnbärssås väldigt mycket. Att reducera sås gör jag numera med lätthet, det blir så otroligt gott! Testlagaråret 2009 har spridit kunskap, inspiration och matglädje, skapat tillfällen till social samvaro och öppnat upp dörren till nya smakupplevelser. För det är ju trots allt det som är utmaningen med att vara testlagare; att först följa ett recept till punkt och pricka för att sedan leka loss och göra egna varianter – varje gång!
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40