Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36 Matnyttigt från ICA • Kundkontakt 02
0-83 33 33 • kundkontakt@ica.se • www.ica.se JUL PÅ ICA.SE Här får du inspiration och hjälp inför jul och nyår. Bland mycket annat hittar du de vanligaste frågorna omjulmaten – och svaren! Du får lära dig att baka pepparkakshus, lägga in sill, baka knäckebröd och göra pannacotta. Du kan tävla med din finaste julkaka och vinna matcheckar upp till 500 kronor. Och så får du kul tips på ätbara klappar. Receptfria läkemedel på ICA På ICA är vi glada att nu kunna erbjuda receptfria läkemedel i många butiker. Vi tror att vardagen blir enklare när det går att köpa till exempel huvudvärkstabletter samtidigt som maten, särskilt när öppettiderna är generösa. Från den 1 november blev det möjligt att Du glömmer väl inte ICAs nya E-nummer-sök? Sms:a det E-nummer du undrar över till 714 22 så får du snabbt svar direkt i mobilen. sälja receptfria läkemedel i vanliga matbutiker. Antalet ICA-butiker som erbjuder detta sortiment kommer att öka under den närmsta tiden. Innan en butik får börja sälja receptfria läkemedel måste vissa krav vara uppfyllda. Bland annat måste en anmälan lämnas in till Läkemedelsverket, och butiken måste ha ett egenkontrollprogram för att bland annat säkerställa åldersgränsen, som är 18 år för dessa produkter, och att på ett säkert sätt hantera läkemedel i butik. Sortimentet kommer att se olika ut i olika butiker, men ICA fokuserar på produkter inom vanliga läkemedelsgrupper, värk & feber, allergier, förkylning, rökavvänjning och mage – produkter som vi vet att våra kunder efterfrågar. Exotiskt i köket! Vinter hos oss betyder sommar hos andra. Nu är säsongen för exotisk frukt som bäst, och det finns en mängd tropiska soldyrkare att välja mellan i butiken. FIKON Fikon har en fin, söt och aningen syrlig smak. De säljs mogna och skalet får inte vara för skrynkligt, då börjar frukten bli övermogen. Fikon är goda i desserter, till ost och kallskurna charkuterier. URSPRUNG: Turkiet, Israel och Brasilien. FÖRVARING: 2–4°C. TIPS: Dela fikonen och låt steka i smör, honung och balsamvinäger. Servera med glass PASSIONSFRUKT Passionsfrukten har intensivt frisk och mycket syrlig smak med ett kryddigt inslag. Färgen varierar mellan olika sorter, men alla är mogna när skalet är buckligt. Väg frukten i handen, känns den mycket lätt kan den ha för lite innehåll. God i desserter eller som krydda i fruktsalladen. URSPRUNG: Kenya, Colombia och Israel. FÖRVARING: 7–10°C. TIPS: Gör en passionsfrukts-sviss med glass, grädde och maränger dekorerat med saft och kärnor ur passionsfrukt. 36 BUFFÉ 12 • 2 009 ANANAS Färsk och konserverad ananas är två helt olika saker. Färsk är fräsch, frisk och syrlig med ett lite kryddigt sting. Den mogna frukten ska vara aningen brun i skalet. När frukten mognar börjar bladkronan vissna. URSPRUNG: Costa Rica, Panama, Elfenbenskusten och Ghana. FÖRVARING: 7–13°C. TIPS: Marinera ananas i sirap, rivet limeskal och finhackad chili. Grilla och njut. PAPAYA Papaya har fyllig och aromatisk smak som kommer fram bättre med några droppar citron eller lime som krydda. Fruktköttet är laxfärgat till orangerött och påminner om melon i konsistensen. Frukten serveras också som melon, urkärnad och skuren i klyftor. URSPRUNG: Brasilien och Ecuador. FÖRVARING: 7–13°C. TIPS: En orientalisk salsa med tärnad papaya, hackad chili, skivad salladslök, riven ingefära, limesaft och färsk koriander är gott till grillad fisk eller fläskkött. DADLAR Liten frukt med mjukt och sött fruktkött. Färska dadlar är inte lika söta som torkade, och goda att äta som godis eller tillsammans med fil eller yoghurt. Passar också i vissa pajer och kakor. URSPRUNG: USA, Israel och Iran. FÖRVARING: 2–4°C. TIPS: Skär på längden, kärna ur och fyll med getost, rosmarin och honung. Gott som aptitretare.
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40