Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Varifrån kommer Äbins mål?
Svensk Jakt Kronhjortsjakt i Skåne
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Jaktbyxor
Svensk Jakt Jakthistoria
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt Redskapsboden
Svensk Jakt Räddar rådjurskid med drönare
Svensk Jakt Nyborgsfällan
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Vapenfrågor
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Viltsmak - tagliata
Viltsmak Ugnsbakade små tomater ger sötma och myc
ket smak. En krämig sås är ett gott tillbehör. Se recept nedan. Tagliata original Kött på ruccolabädd, med hyvlad parmesan, pinjenötter, olivolja och balsamvinäger. 4 portioner Kött Ca 600 g valfritt mört viltkött Salt och peppar Om köttbiten är väldigt tjock, skär den på höjden i två delar, så att den inte är tjockare än maximalt 4 cm. Låt köttet ligga framme några timmar, så att det är rumstempererat när du börjar tillaga det. Salta och peppra runt om och lägg på grillen tills innertemperaturen är cirka 55 grader. Du kan också steka köttet i stekpanna. Vänd var 30:e sekund till 86 SVENSK JAKT Nr 6 | 2025 cirka 55 grader innertemperatur. Låt köttet vila i minst 10 minuter innan du skär det i tunna skivor. Ugnsrostade tomater Ca 500 g körsbärstomater, gärna på kvist 1 msk olivolja 1 msk balsamvinäger Salt och peppar Lägg tomaterna med kvistarna kvar i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta, peppra och stänk över lite balsamvinäger. Sätt in i 200 grader i cirka 15 minuter tills tomaterna har mjuknat. Låt svalna lite i formen. Sallad 1 påse (70 g) ruccola Parmesanost, hyvlad Pinjenötter Olivolja Balsamvinäger Salt och peppar Lägg ruccola på ett fat eller direkt på en stor skärbräda. Lägg på de ugnsbakade kvisttomaterna. Lägg det skivade köttet på toppen. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Hyvla parmesan med osthyveln och strö på pinjenötter. Servera. Lägg till extra sås Till både köttet och salladen kan det vara gott med en krämig sås. Speciellt om du adderar potatis eller gnocchi till salladen. Vitlökssås 5 vitlöksklyftor 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche Salt och peppar Sätt in 5 vitlöksklyftor i ugnen, 175 grader i cirka 30 minuter. Mosa vitlöksklyftorna med en gaffel, och blanda sedan med majonnäs och crème fraiche. Salta och peppra.
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Kåseri
Svensk Jakt Nästa nummer