Hemlagat Trend – Missa inte ärtans comeback eller
smaken av körsbär och Laos
Hemlagat Mat i säsong – Samlas till middagar att m
innas
Hemlagat Säsong – Den är extremt flexibel, potatis
en
Hemlagat Reportage – Gröt har gått från grått till
skimrande gott
Cacio e pepe-polenta med mjukt ägg 15 min Gröt 2
msk polenta 1 krm hela svartpepparkorn 2 ¹⁄2 dl grönsaksbuljong 2 msk finriven pecorino 1 msk smör 1 port Ägg 1 ägg, rumstempererat Servering pecorino, finriven svartpeppar 1. Ägg: Koka ägget 6 minuter. Skölj i rikligt med kallt vatten och låt ligga i kallt vatten 10 minuter. Skala försiktigt. 2. Gröt: Mortla svartpepparkornen. Koka upp buljongen, vispa i polentan och låt koka tills det är krämigt, cirka 3 minuter. Rör ner pecorino, smör och pepparn i gröten. 3. Servera polentan toppad med ägg, lite extra ost och peppar. Havregrynsgröt med varma apelsinkörsbär, grekisk yoghurt & pekannötter 15 min Gröt 1 dl havregryn 1 ½ dl havremjölk 1 dl vatten 1 krm mald kanel 1 krm salt Apelsinkörsbär 1 dl urkärnade körsbär, frysta eller färska 1 port ½ msk ljust muscovadosocker 1 msk pressad apelsinjuice 1 tsk finriven apelsinzest Servering grekisk yoghurt pekannötter, rostade och hackade 1. Apelsinkörsbär: Värm körsbären med socker, apelsinjuice och zest i en liten kastrull cirka 5 minuter tills de är mjuka och lite såsiga. 2. Gröt: Koka upp havremjölk, vatten, kanel och salt. Tillsätt havregrynen, sänk till medelvärme och koka 3–5 minuter under omrörning. 3. Toppa gröten med yoghurt, varma körsbär och nötter. Hemlagat 21
Hemlagat Enkel vardag – Ta vara på dina stapelvaro
r
Hemlagat Garanterad succé – Din egen kebab
Hemlagat Köksknep – Bli en bättre stekare och lär
känna din airfryer
Hemlagat Vad blir det till middag? – Fiskgryta à l
a forskaren Michael Martin
Hemlagat Just nu – Hela matkassen full med tips ho
s Hemköp