Loading...
Hemlagat Trend – Missa inte ärtans comeback eller
smaken av körsbär och Laos
Hemlagat Mat i säsong – Samlas till middagar att m
innas
Hemlagat Säsong – Den är extremt flexibel, potatis
en
Hemlagat Reportage – Gröt har gått från grått till
skimrande gott
Hemlagat Enkel vardag – Ta vara på dina stapelvaro
r
God och enkel vardag Rostad majssoppa med ingefär
a och lime Perfekt när du är sugen på något värmande och smakrikt. Den här soppan går dessutom snabbt att laga. Sked för sked av ren comfort food! Ca 30 min 4 port 400 g majskorn 1 lök Tips: Krångligt att riva ingefära? Använd vitlökspressen! Det går att pressa små bitar skalad ingefära – och få perfekt riven ingefära på nolltid. 2 vitlöksklyftor 1 morot olivolja 1 liter kycklingfond 2 dl ekologisk mjölk 1 tsk riven färsk ingefära 1 lime, skal och juice salt och peppar Till servering: chiliflakes fetaost koriander 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tina majs eller, om du använder konserv: sila och låt rinna av. 3. Skala lök och skär i klyftor. Skala vitlök och skiva. Skär morot i mindre bitar. 4. Sprid ut majs, lök, vitlök och morot på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter tills grönsakerna får färg. Rör om då och då. 5. Lägg de rostade grönsakerna i en stor kastrull. Tillsätt fond och mjölk. Koka upp och låt sjuda under lock i 5–10 minuter. Smaka av den här soliga soppan till önskad nivå av syrlighet. 6. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt ingefära och limeskal. Smaka av med limejuice samt salt och peppar. 7. Häll upp majssoppan i skålar. Toppa med smulad fetaost, chili och färsk koriander. 28 Hemlagat
Hemlagat Garanterad succé – Din egen kebab
Hemlagat Köksknep – Bli en bättre stekare och lär
känna din airfryer
Hemlagat Vad blir det till middag? – Fiskgryta à l
a forskaren Michael Martin
Hemlagat Just nu – Hela matkassen full med tips ho
s Hemköp