Loading...
Hemlagat Trend – Missa inte ärtans comeback eller
smaken av körsbär och Laos
Hemlagat Mat i säsong – Samlas till middagar att m
innas
Laga snabbt & smart Parmesanfärsbullar med rostad
potatis, rödlök och shiitake Med allt-på-en-plåt går matlagningen snabbt. Och med få ingredienser plus genvägar som smakrik parmesanost och färdig pesto har du en god middag snabbt klar med minimal insats. Ca 35 min 4 port 900 g potatis, gärna av sorten amandine 2 rödlökar 500 g svenskodlad svamp, t ex shiitake ca 2 msk olivolja salt nymald svartpeppar Parmesanfärsbullar: 500 g kycklingfärs 75 g riven parmesan ¹⁄2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Pestoyoghurt: 2 dl matyoghurt, 10% 2 msk grön pesto 1 klyfta vitlök salt nymalen svartpeppar Till servering: Färska örter, t ex basilika och/eller krasse 1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera potatisen på längden. Skala rödlöken och dela den i klyftor. Lägg potatis och lök på en stor ugnsplåt tillsammans med svampen (dela stora svampar på mitten). Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda om ordentligt. Ställ in i mitten av ugnen och rosta 15 minuter. Förbered under tiden parmesanfärsbullarna. 2. Blanda samman alla ingredienser till parmesanfärsbullarna och rulla dem till bollar, cirka 4 cm i diameter. Ta ut plåten med grönsaker och lägg ut parmesanfärsbullarna där det finns utrymme. Ställ in i ugnen igen och rosta ytterligare 10–15 minuter eller tills parmesanfärsbullarna är färdiga rakt igenom. 3. Blanda samman yoghurt och pesto och smaka av med vitlök, salt och nymalen svartpeppar. 4. Toppa med färska örter och servera med pestoyoghurten. Tips! Gott att dricka till: Vita viner som passar till är chardonnay med viss ekfatslagring, en frisk och fruktig vermentino eller en sauvignon blanc. 8 Hemlagat
Hemlagat Säsong – Den är extremt flexibel, potatis
en
Hemlagat Reportage – Gröt har gått från grått till
skimrande gott
Hemlagat Enkel vardag – Ta vara på dina stapelvaro
r
Hemlagat Garanterad succé – Din egen kebab
Hemlagat Köksknep – Bli en bättre stekare och lär
känna din airfryer
Hemlagat Vad blir det till middag? – Fiskgryta à l
a forskaren Michael Martin
Hemlagat Just nu – Hela matkassen full med tips ho
s Hemköp